ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ: 'Καμιά ενημέρωση από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας για εργαζόμενους και εργοδότες'

ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ: 'Καμιά ενημέρωση από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας για εργαζόμενους και εργοδότες'

Ενόψει της μερικής ή σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν ελέω της πανδημίας, μοιραία μπαίνει στο προσκήνιο το θέμα ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Του Φάνη Μακρίδη

Οι επηρεαζόμενοι αναμένουν από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκδώσει σχετικές οδηγίες για εργοδότες και εργαζόμενους, κάτι που για την ώρα δεν έχει πράξει.

«Η χρήση κλιματιστικών, η ποιότητα του αέρα, ο εξαερισμός και οι αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται στους χώρους εργασίας, είναι ζητήματα που αναμένουμε να ρυθμιστούν από το αρμόδιο τμήμα της Δημοκρατίας» ανέφερε στο ThemaOnline άτομο με κατάρτιση σε τέτοια ζητήματα.

«Για την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα. Ούτε όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν κάποιες οδηγίες από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να είναι κατατοπισμένοι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες» μας ανέφερε το ίδιο πρόσωπο.

Να σημειωθεί ότι ανατρέξαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος και διαπιστώσαμε πως στην υποκατηγορία «Τελευταία Νέα» δεν παρέχονται πληροφορίες ή οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό στους χώρους εργασίας. Παρ΄ όλο που αρκετοί κλάδοι δεν είχαν επηρεαστεί από το lockdown. Εντοπίσαμε μόνο μια ανακοίνωση που αφορά τις μάσκες προστασίας και τις προδιαγραφές που αυτές πρέπει να πληρούν.

Ως γνωστόν, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις 4 Μαΐου αρχίζει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ θα επαναλειτουργήσουν σε πρώτη φάση εργοτάξια και μαγαζιά λιανικού εμπορίου.

Το ThemaOnline επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον διευθυντή του Τμήματος Αναστάσιο Γιαννάκη αλλά και τον προϊστάμενο του Τομέα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, Αριστόδημο Οικονομίδη. Μετά από επανειλημμένες κλήσεις επικοινώνησε μαζί μας αρμόδια λειτουργός και της δώσαμε τα στοιχεία μας. Στόχος μας, ασφαλώς, να μεταφέρουμε και τις θέσεις του Τμήματος για το όλο ζήτημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top