ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Τ/κ κοινοτάρχης Πύλας υποστηρίζει για τα τεστ, ότι τα θέματα υγείας έγιναν όργανο πολιτικής

Ο Τ/κ κοινοτάρχης Πύλας υποστηρίζει για τα τεστ, ότι τα θέματα υγείας έγιναν όργανο πολιτικής

Οργανο της πολιτικής έγιναν τα θέματα υγείας για ακόμη μια φορά, υποστήριξε ο Τ/κ κοινοτάρχης της Πύλας, Βεϊσάλ Γκιουτέν, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέκρινε τον Ε/κ κοινοτάρχη, Σύμο Μυτίδη και τις αρχές των Βρετανικών Βάσεων επειδή δεν επέτρεψαν στην ομάδα των γιατρών από τα κατεχόμενα να περάσει για να προβεί σε διαγνωστικούς ελέγχους για κορωνοϊό στους Τ/κ κατοίκους του μεικτού χωριού.

 
Οι έλεγχοι θα γίνονταν χθες, αλλά η διέλευση της ομάδας που έστειλε η «κυβέρνηση» μετά από απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» δεν πέρασε από το οδόφραγμα, εμποδίστηκε, όπως έγραψε ο κ. Βεϊσέλ, αφού δεν δόθηκε άδεια στο ασθενοφόρο του ψευδοκράτους να μπει στο χωριό.
 
Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, ο Ε/κ κοινοτάρχης, κ. Μυτίδης δήλωσε ότι «η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στον δωρεάν έλεγχο για κορωνοϊό εμποδίστηκε από τον Κουντρέτ Όζερσαϊ», προσθέτοντας ότι «οι Τουρκοκύπριοι δεν συμμετείχαν στον έλεγχο που διεξήχθηκε από τους Ελληνοκύπριους ειδικούς».
 
Ο κ. Γκιουτέν στην ανάρτησή του ανάφερε ότι μετά τη διαπίστωση του τέταρτου περιστατικού κορωνοϊού στην Πύλα, προκλήθηκε μια αναστάτωση στο χωριό λόγω μη ενημέρωσης, γι’ αυτό συναντήθηκαν με την Ειρηνευτική Δύναμη και τους άλλους κοινοτάρχες ζητώντας πληροφορίες για το κρούσμα.
 
Επειδή δεν είχε αποτέλεσμα η συνάντηση, αποφάσισαν να διενεργήσουν τεστ σε εργαζομένους που έρχονταν σε επαφή με κόσμο. Πρόσθεσε ότι όταν τον ενημέρωσε ο Ελληνοκύπριος κοινοτάρχης ότι αυτά τα τεστ θα διενεργηθούν δωρεάν από το Υπουργείο Υγείας (της Κυπριακής Δημοκρατίας), ενημέρωσε και αυτός με τη σειρά του τους Τουρκοκύπριους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στη Πύλα.
 
Κάποιοι Τουρκοκύπριοι δήλωσαν ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στο κορωνοϊό δεν θέλουν να νοσηλευτούν από τους λειτουργούς υγείας του «νότου» και ζήτησαν λειτουργούς υγείας από το «βορρά». Αφού αξιολογήθηκε η κατάσταση με τον κοινοτάρχη Μιττίδη και αποφασίστηκε ότι η ομάδα υγείας θα διεξάγει τα τεστ μετά το Πάσχα, ο κ. Γκιουτέν ανέφερε ότι ζήτησε βοήθεια από τον Κουντρέτ Όζερσαϊ για το θέμα. 
 
Επιπρόσθετα, ο Τουρκοκύπριος κοινοτάρχης ανέφερε ότι συναντήθηκε μετά με τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών ζητώντας τους να είναι λογικοί, και να τους δώσουν την ευκαιρία, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα, δεν δόθηκε η άδεια στην ομάδα να περάσει από τα κατεχόμενα.
 
Το μέλλον του χωριού θα γίνει παράδειγμα και θα επηρεάσει όχι μόνο τους κατοίκους του αλλά και όλο το νησί, πρόσθεσε καλώντας τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών και τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία να σταματήσουν να εμποδίζουν την ομάδα υγείας από τα κατεχόμενα και να της επιτρέψουν να εισέλθει στο χωριό και να διεξάγουν τα διαγνωστικά τεστ.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top