ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Λεμεσού: Ανησυχεί για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική αυτοδιοίκηση

Δήμαρχος Λεμεσού: Ανησυχεί για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τα αναπτυξιακά έργα στις τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει είναι το μεγάλο θύμα της πανδημίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις οικονομικές επιπτώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την ανάγκη λήψης μέτρων αντιμετώπισης των προκλήσεων.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Νικολαΐδης αναφέρει πως η πανδημία του κορωνοϊού, αναπόφευκτα θα επηρεάσει και τα οικονομικά του Δήμου Λεμεσού, κάτι που απασχολεί ήδη το οικονομικό επιτελείο του Δήμου, το οποίο άρχισε να μελετά όλες τις πτυχές και παραμέτρους της κατάστασης.
 
Τονίζοντας πως δεν θα πρέπει τα αναπτυξιακά έργα στις τοπικές κοινωνίες να είναι το μεγάλο θύμα της κρίσης για ακόμα μια φορά και ότι η κρίση θα επηρεάσει αναπόφευκτα την ρευστότητα όλων των Δήμων, υπέδειξε ότι επαναξιολογούνται τα προγραμματιζόμενα αναπτυξιακά έργα, χωρίς όμως να αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά τα συγχρηματοδοτούμενα.
 
Επιπρόσθετα, ο κ.Νικολαϊδης τόνισε ότι για το Δήμο Λεμεσού, προεξάρχουσας σημασίας θεωρούνται τα έργα αναβάθμισης και τόνωσης των συνοικιών της Λεμεσού αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα για τη μείζονα Λεμεσό που προγραμματίζονται από το ΣΑΛΑ.
 
Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο του Δήμου μελετά όλες τις πτυχές και παραμέτρους της κατάστασης, όπως τον ετήσιο προϋπολογισμό και τι περιθώρια υπάρχουν στις ελαστικές δαπάνες του Δήμου, την πιθανή μείωση εισοδημάτων από διάφορες πηγές και τον επηρεασμό της ρευστότητας του Δήμου.
 
Επίσης, επαναξιολογούνται τα προγραμματιζόμενα αναπτυξιακά έργα, τόσο τα συγχρηματοδοτούμενα αλλά και τα πολεοδομικά έργα και τα έργα με δημοτική χρηματοδότηση, ενώ αξιολογούνται και οι νέες ανάγκες που προκύπτουν μετά την πανδημία σε κοινωνικά προγράμματα του Δήμου.

Ιδιαίτερα για τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου Λεμεσού, τονίζεται πως δεν θα πρέπει να σταματήσουν έργα τα οποία έχουν κοινωνική σημασία και έχουν άμεσο όφελος για τους δημότες.
 
"Αυτά τα έργα, που δεν είναι κατ’ ανάγκη υψηλού κόστους, θα πρέπει να υλοποιηθούν, γιατί πέρα από το κοινωνικό όφελος που έχουν, είναι ένας τρόπος να συμβάλουν στην τόνωση και αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, που θα είναι τόσο απαραίτητη στους μήνες που μας έρχονται", σημειώνει στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Λεμεσού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top