ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καραγιάννης: 'Ηλπιζα να είχαμε μηδενικά κρούσματα - Θα υπάρξουν μικροεξάρσεις του ιού οφείλουμε να προσέχουμε'

Καραγιάννης: 'Ηλπιζα να είχαμε μηδενικά κρούσματα - Θα υπάρξουν μικροεξάρσεις του ιού οφείλουμε να προσέχουμε'

Ευελπιστούσε σε μηδενικά κρούσματα ο Δρ.Καραγιάννης, ωστόσο αυτό δεν έγινε και οι έλεγχοι μετά την σταδιακή χαλάρωση μέτρων θα είναι αυστηροί.

Πιο δύσκολη η φάση της χαλάρωσης μέτρων ανέφερε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης.

Τόνισε πως αν υπάρξουν μικροεξάρσεις ελπίζουν να είναι αραιές και σταθερές και αυτο εξαρτάται απο τους πολίτες πόσο πειθαρχημένοι θα ειναι σε θέματα πρόληψης και υγιεινής.

Επισήμανε πως η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους οπως για παράδειγμα υπεραγορές στον εξωτερικό χώρο την ώρα αναμονής στην ουρά.

Αποκάλυψε πως την Πέμπτη θα γνωρίζουν και για ακόμα ένα σημαντικό δείκτη , ώστε να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της μετάδοσης του ιού. Πέρα απο τον δείκτη μεταδοτικότητας, απο την Πέμπτη (30/4) θα γνωρίζει η επιστημονική ομάδα και για τον δείκτη πολλαπλασιασμού που είναι εξίσου σημαντικός.

Οσον αφορά για την σταδιακή χαλάρωση μέτρων ο Δρ.Καραγιάννης αρκέστηκε στο να πει ότι "αν ξεφύγει η κατάσταση θα πρέπει να πάμε βήματα πίσω' ενώ θα υπάρξει αυστηρή επιτήρηση απο την αστυνομία, πολιτική άμυνα και άλλους αρμόδιους φορείς, ώστε να τηρούνται οι νέες οδηγίες και διατάγματα με την χαλάρωση μέτρων.

Στο πρώτο στάδιο το σίγουρο είναι ότι δεν θα ανοίξουν πάρκα, ούτε σχολεία.

Δεν έκρυψε την απογοήτευση του ότι ήλπιζε σε μηδενικά κρούσματα , πριν την σταδιακή χαλάρωση μέτρων. Ωστόσο ανέφερε ότι τα 15 νέα κρούσματα την Τρίτη (28/4) πρόκειται για μικρό ποσοστό.

Τόνισε οτι όλοι θα πρέπει να τηρούμε κανόνες υγιεινής και καθαριότητας "θα πρέπει να έχουμε μαζί μας μπουκαλάκι αντισηπτικό ώστε εαν πέσει στην αντίληψη μας ότι κάτι κάναμε λάθος, αμέσως να καθαρίσουμε τα χέρια μας'

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top