ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βωνιάτης: Δεν πάμε πίσω στην κανονικότητα που ξέραμε - Να ξεχάσουμε αγκαλιές, χειραψίες ,φιλιά ενώ κρατάμε απόσταση δυο μέτρα

Βωνιάτης:  Δεν πάμε πίσω στην κανονικότητα που ξέραμε - Να ξεχάσουμε αγκαλιές, χειραψίες ,φιλιά ενώ κρατάμε απόσταση δυο μέτρα

Με επιφυλάξεις ξεκινά η χαλάρωση μέτρων όπως αναφέρει ο επιδημιολόγος Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης και αυτό γίνεται για επανεκκίνηση της οικονομίας και όχι ψυχαγωγία.

Εχουμε κάποιες επιφυλάξεις ωστόσο η γενική εικόνα είναι πολύ καλή ,ανέφερε σε δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ, ο επιδημιολόγος Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης .

Τόνισε ότι "Δεν πάμε πισω στην κανονικότητα που ξέραμε". Διευκρίνησε ότι στόχος είναι η επανεκκίνηση οικονομίας και όχι η ψυχαγωγία.

Η κοινωνική απόσταση θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. "Οχι σε χειραψίες, όχι σε αγκαλίες και φιλιά στο παρόν στάδιο, θα πρέπει να τα ξεχάσουμε διότι αν δεν τα τηρήσουμε μπορεί να επαναφέρουμε την κατάσταση εκεί που ήταν σε θέμα κρουσμάτων", σχολίασε ο επιδημιολόγος.

"Παραμένουμε μακριά απο άτομα που βρίσκονται σε ευάλωτες ομάδες. Αυτά τα άτομα θα υποφέρουν λίγο περισσότερο διότι θα πρέπει να παραμείνουν απομονωμένα" όπως ανέφερε

Οσον αφορά τα sms  δήλωσε ότι "θα το σκεφτούμε μετά τις 2 πρώτες εβδομάδες χαλάρωσης μέτρων. Εαν πειθαρχούμε σε όλα τα υπόλοιπα μέτρα δεν βλέπω οτι αυτο θα επηρεάσει τα μέγιστα την μετάδοση του ιου. Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη είναι ότι δεν πάμε να κάνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις και κρατάμε δυο μέτρα απόσταση όπου και αν πάμε , φορώντας την μάσκα και τηρώντας τους κανόνες προστασίας υγιεινής"

Οσον αφορά τα κομμωτήρια δεν αναφέρεται κάτι για την πρώτη φάση χαλάρωσης μέτρων αλλά όταν γίνει θα υπάρχει οδηγία για 1-2 πελάτες και απόσταση δυο μέτρων μεταξύ των δυο πελατών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top