ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σ.ΚΑΔΗΣ: Εαν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων θα είναι αδύνατον να λειτουργήσει η ενδονοσοκομειακή φροντίδα Β' φάσης ΓΕΣΥ - Τι απαντά ο ΟΑΥ

Σ.ΚΑΔΗΣ: Εαν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων θα είναι αδύνατον να λειτουργήσει η ενδονοσοκομειακή φροντίδα Β' φάσης ΓΕΣΥ - Τι απαντά ο ΟΑΥ

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) Σάββας Καδής, μίλησε για την Β' φάση ΓΕΣΥ εαν ξεκινήσει 1η Ιουνίου όπως είχε προγραμματιστεί ενώ την δική του απάντηση έδω και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Ξεκάθαρος ήταν ο κ.Καδής λέγοντας ότι "Αυτο που περιμένουμε είναι τι θα μας πει ο ΟΑΥ.

Επιμέλεια: Ελενα Τσιακούπη

Στο ερώτημα αν ειναι ετοιμα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια να ξεκινήσουν την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη ο κ.Καδής σχολίασε  "Ζουμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, με το νέο διάταγμα του Υπ.Υγείας τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια μπορούν να δουλεύουν μέχρι και 60% , κάτι που ήδη δημιουργεί πρόβλημα. Νοσηλευτήρια που έχουν δεχθεί περιστατικά απο τον δημόσιο τομέα έχουν φτάσει αυτό το ποσοστό. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η ιστορία με τον κορωνοϊο. Αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων τότε θα είναι αδύνατον να λειτουργήσει η ενδονοσοκομειακή φροντίδα σε ένα περιβάλλον του ΓΕΣΥ. Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, οι οποίοι επηρεαζουν άμεσα πως θα εξελιχθεί ολη η κατάσταση"

Απο την άλλη ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου σχολίασε στο τριτο του ΡΙΚ " Υπήρχε μεγάλος προβληματισμός όσον αφορά τα οικονομικά κατα πόσο θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την 1η Ιουνίου την Β' φάση του ΓΕΣΥ. Το Συμβούλιο του Οργανισμού αντιλήφθηκε τις δυσκολίες απο την άλλη ομως αφουγκράζεται τις μεγάλες ανάγκες που επικρατούν στην πολιτεία , όσον αφορά την πρόσβαση σε ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες. Το ίδιο και με παρέμβαση του και ο Υπουργός, όπου ήταν καταλυτική, ώστε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεκινήσουμε 1η Ιουνίου 2020. Θα προσπαθήσουμε αντι να περιμένουμε ακόμα 3 μήνες και να αφήσουμε ακάλυπτους όλους αυτούς που περίμεναν να λάβουν υπηρεσίες εντός του ΓΕΣΥ , να προσπαθήσουμε στα πλαίσια του μνημονίου με κάποιες ειδικές ρυθμίσεις να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε 1η Ιουνίου" συμπλήρωσε.  

Εφερε παραδειγμα γιατί υπήρξαν ενδοιασμοί για εκκίνηση του ΓΕΣΥ αναφέροντας ότι " Το σύστημα πληροφορικής δεν είναι ακόμα έτοιμο όμως θα κάνουμε κάποιες ειδικές ρυθμίσεις ώστε τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια να υποβάλλουν τις απαιτήσεις τους με ένα συγκεκριμένο τρόπο που θα τους υποδείξουμε για να μπορέσει το σύστημα να τις λαμβάνει και να τις καταβάλλουμε". 

Στη συνέχεια ανέφερε οτι "Θα υποβληθεί νέα πρόταση στο ΠΑΣΙΝ. Θα δώσουμε μια αναθεωρημένη πρόταση στην οποία πρώτα θα ενημερώσουμε το ΠΑΣΙΝ και μετά θα δοθεί στην δημοσιότητα"

Τόνισε ότι "Η βάση μας είναι το μνημόνιο. Για το καλό των ασθενών μας θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε 1η Ιουνίου , θα συζητήσουμε να βρουμε λυση" αναγνωρίζοντας ο κ.Παπακωνσταντίνου οτι και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια όπως είπε "αντιμετωπίζουν οικονομική ασφυξία αυτη την περίοδο".

Την δική του πλευρά και άποψη κατέθεσε ο κ.Καδής σε απάντηση όλων όσων ανέφερε ο κ.Παπακωνσταντίνου λέγοντας οτι "Θα περιμένουμε να δουμε την νέα πρόταση και τι διαφοροποιήσεις θα έχει απο την ηδη υπάρχουσα συμφωνία. Εχει γίνει προγραμματισμός με βάση την παλιά συμφωνία , όμως θα περιμένουμε να δούμε πόσο διαφοροποιείται η νέα πρόταση . Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι αλλο ουτε αρνητικά ούτε θετικά. Υπάρχει καλή διάθεση"

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top