ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επεξηγήσεις για κάθε σχέδιο ξεχωριστά

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επεξηγήσεις για κάθε σχέδιο ξεχωριστά

Ξεκίνησε στις 12:00 η Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικονομικών, όπου και επεξηγούνται οι πρόνοιες και οι όροι του νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας.

Ο Υπουργός, δήλωσε πώς το πακέτο στήριξης συγκριτικά με το μέγεθος και τις δυνατότητες της οικονομίας μας είναι από τα μεγαλύτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλαίσιο, το οποίο παρέχει ένα ισχυρό δίκτυ κοινωνικής προστασίας, και στηρίζει την επιχειρηματικότητα.

Υπενθύμισε δε ότι η κυβέρνηση έδρασε έγκαιρα και άμεσα, και ήδη βρίσκεται εν εξελίξει ένα μεγάλο πακέτο στήριξης της οικονομίας μας, το οποίο περιλαμβάνει πέραν των 60 μέτρων και το οποίο κοστολογείται κοντά στα 1.2 δις ευρώ.

Συνέχισε, δηλώνοτς ότι ‘με το πακέτο αυτό κρατήσαμε σε υψηλά επίπεδα το διαθέσιμο εισόδημα των συμπολιτών μας, συμπληρώνοντάς το για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την περίοδο του lockdown αλλά παράλληλα εφαρμόσαμε και πολιτικές που μείωσαν τις δαπάνες και τα έξοδα . Στηρίξαμε με έκτακτο προϋπολογισμό τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους μας. Ενισχύσαμε με σημαντικά κονδύλια τον τομέα της υγείας. Αναστείλαμε για δέκα μήνες την καταβολή των δόσεων και των επιτοκίων όλων των δανείων. Στηρίξαμε φοιτητές, ευπαθείς ομάδες, γονείς που χρειάζονταν να περιοριστούν για να φροντίζουν τα παιδιά τους, και ανθρώπους του πολιτισμού. Μειώσαμε το ηλεκτρικό ρεύμα και αναστείλαμε πληρωμές φόρων και οφειλών.

Σε αυτή τη δεύτερη περίοδο, την περίοδο της επανεκκίνησης, η Kυβέρνηση, με τις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, υιοθετεί ένα νέο, πιο στοχευμένο πακέτο μέτρων. Ένα κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποτελεσματικό πακέτο, που αφορά μεταξύ άλλων μια πολύ σημαντική απευθείας χορηγία στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας. Μια χορηγία προς κάλυψη οφειλών σε ενοίκια, ή άλλα λειτουργικά έξοδα. Ένα πακέτο που στηρίζει τους νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν στέγη. Που βοηθά τον ιδιαίτερα ζωτικό για την οικονομία τομέα του τουρισμού, στην προσπάθεια του να ανακάμψει. Που ενισχύει την διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία και μηχανισμούς που μας παρέχονται από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς’.

Προχωρώντας, επεξηγεί το κάθε σχέδιο ξεχωριστά. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top