Τώρα 'παρενοχλούν' και την Κρήτη οι Τούρκοι - Έρευνες στα τεμάχια 15 και 20 σύμφωνα με Γενί Σαφάκ -ΧΑΡΤΗΣ

Τώρα 'παρενοχλούν' και την Κρήτη οι Τούρκοι - Έρευνες στα τεμάχια 15 και 20 σύμφωνα με Γενί Σαφάκ -ΧΑΡΤΗΣ

Έρευνες στα τεμάχια 15 και 20 κάτω από την Κρήτη αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η κρατική εταιρεία πετρελαίου Τουρκίας (TPAO).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Γενί Σαφάκ", το θέμα συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης, Φαγιέζ Σαράτζ. Η εφημερίδα δημοσιεύει και σχετικό χάρτη.

Η "Γενί Σαφάκ" υποστηρίζει ότι η Ελλάδα επιχείρησε να καταλάβει μια θαλάσσια περιοχή 39 χιλιάδων τ.χμ. που ανήκει στη Λιβύη, αντίθετα με το διεθνές δίκαιο. Υποστηρίζει ότι ένα μέρος του τεμαχίου 15 αποτελεί ΑΟΖ της Τουρκίας και πως το τεμάχιο 20 αποτελεί ΑΟΖ της Λιβύης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE