ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπρόσωπος: Όσα δήλωσε για την τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Μητσοτάκη

Εκπρόσωπος: Όσα δήλωσε για την τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Μητσοτάκη

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε προ ολίγου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίον ενημέρωσε για τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή (12/06), τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κ. Ζοζέφ Μπορέλ, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Αντίστοιχα, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θέματα που συζήτησε με τους πιο πάνω αξιωματούχους της ΕΕ κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε χθες μαζί τους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επαφή και συντονισμό για τα θέματα που απασχολούν Ελλάδα και Κύπρο και που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις απειλές εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Μεταναστευτικό.

Επίσης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην επερχόμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top