ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστέλλεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας έξω από το λιμάνι

Αναστέλλεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας έξω από το λιμάνι

Αναστέλλεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, που θα πραγματοποιείτο την Δευτέρα 15 Ιουνίου έξω από το λιμάνι, λόγω της καθυστέρησης των διαδικασιών για υπογραφή του συμβολαίου για υλοποίηση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας της πόλης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας παρευρέθηκε σήμερα στη συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Βουλής όπου συζητήθηκε «το ειδικό ζήτημα της υπογραφής των Συμβολαίων που αφορούν το Έργο της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας. Παρόντες στη συνεδρία ήταν ο Υπουργός Μεταφορών και ο Πρόεδρος  Επιτροπής Αξιολόγησης του Έργου και  Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών».
 
Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Λάρνακας «εξέφρασε την έντονη ανησυχία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την καθυστέρηση των διαδικασιών, όπως αυτές είχαν αναφερθεί κατά την επίσημη ανακοίνωση της Συμφωνίας με τον επενδυτή. Ανέφερε ακόμα ότι η Συμφωνία ενώ θα έπρεπε να ήταν έτοιμη εντός λίγων ημερών εντούτοις έχουν περάσει από τότε τέσσερις μήνες χωρίς αποτέλεσμα».
 
Ο Δήμαρχος μετέφερε ακόμα στην Επιτροπή «την έντονη ανησυχία του επενδυτή αφού μετά από επικοινωνία του με το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, ανέφερε  την πιθανότατα ναυαγίου της Συμφωνίας, λόγω αυτής της καθυστέρησης».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τόσο ο Υπουργός και ο Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών όσο και η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας του Κράτους, ανέφεραν στην Επιτροπή ότι έχει ολοκληρωθεί ο νομοτεχνικός έλεγχος και πως τα απαραίτητα έγγραφα έχουν ετοιμαστεί και στάλθηκαν στο Υπουργείο Μεταφορών, ώστε το συντομότερο δυνατό να αποσταλούν στον επιτυχόντα προσφοροδότη για να μπορέσει να συνεχίσει η διαδικασία, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία».
 
Προστίθεται πως ενόψει των εξελίξεων αυτών και του γεγονότος πως «οι ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας είχαν αποτέλεσμα, το Σώμα αποφάσισε όπως αναστείλει, προς το παρόν, τη διαμαρτυρία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει έξω από την είσοδο του λιμανιού Λάρνακας, την Δευτέρα 15 Ιουνίου, αναμένοντας την υλοποίηση των ενεργειών από όλα τα αρμόδια Τμήματα».
 
Ακόμα «το Δημοτικό Συμβούλιο περιμένει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα συγκεκριμένο οδικό χάρτη υλοποίησης του έργου καθώς και ενημέρωση ότι η Συμφωνία διασφαλίζει την υλοποίηση των προνοιών, οι οποίες αναφέρθηκαν κατά την επίσημη παρουσίαση του έργου».

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top