ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Μίλησε για συνεργασίες, πανδημία και στηλίτευσε την καταγγελία του ΟΗΕ - 'Ζητούμενο οι συνεργασίες για εναλλακτική πρόταση'

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Μίλησε για συνεργασίες, πανδημία και στηλίτευσε την καταγγελία του ΟΗΕ - 'Ζητούμενο οι συνεργασίες για εναλλακτική πρόταση'

Σε συνεντεύξεις που θα συζητηθούν, προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, καθώς αφήνουν ανοιχτά ενδεχόμενα για ανατρεπτικές συνεργασίες στις ερχόμενες προεδρικές.

Σε συνέντευξή του τόσο στον Φιλελεύθερο όσο και στον Πολίτη, ο Άντρος Κυπριανού δεν έκλεισε απόλυτα στόματα και πόρτες, όπως αναμένετο από πολλούς. Δεν άφησε όμως και τελείως αναπάντητα τα πολλά ερωτηματικά του εγείρονται, αφού επισήμανε ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν δεδομένα τα οποία εξυπηρετούν τις φιλοδοξίες τους.

Παρόλα αυτά, είπε επίσης ότι πέρα από τις αρχές και θέσεις που έχει το ΑΚΕΛ, «αυτό που απουσιάζει είναι μόνο οι συνεργασίες για τη δημιουργία εναλλακτικής επιλογής. Θα το επιδιώξουμε κι αυτό, στη βάση αρχών και με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κύπρου και του κυπριακού λαού», ενώ «άδειασε», εν μέρει, τον πρώην υποψήφιο Σταύρο Μαλά που δήλωσε ότι χρειάζεται μια νέα αριστερή πρόταση, επισημαίνοντας πώς «ο Σταύρος δικαιούται να έχει τις απόψεις του και να τις διατυπώνει. Το ΑΚΕΛ δεν χρησιμοποιεί την ιδεολογία του ως περιτύλιγμα, ούτε την έχει βάλει με ναφθαλίνη στο ντουλάπι» προμηνύοντας ενδεχομένως κάποια ιδεολογική υπέρβαση ενόψει συνεργασιών.

Επιπρόσθετα, είπε χαρακτηριστικά ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος μπορούν να είναι υποψήφιοι, τονίζοντας ότι το πρόσωπο το οποίο θα πρέπει να αναζητηθεί, πρέπει να μπορεί να συσπειρώσει γύρω του κόμματα και κοινωνικά κινήματα.

Όταν μάλιστα ερωτήθηκε εκ νέου για τις κατηγορίες του κυβερνών κόμματος για επικείμενη συνεργασία με τον Νικόλα Παπαδόπουλο και το ΔΗΚΟ, απάντησε ότι το ΑΚΕΛ ψάχνει «έντιμες συνεργασίες στη βάση πολιτικών θέσεων. Αυτό είναι που θέλουμε και όχι πάρε-δώσε που θυμίζει κάστες του Μεσαίωνα».

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε ότι ακόμη είναι νωρίς και ότι λόγω της πανδημίας καθυστέρησε ο διάλογος με τις ομάδες βάσεις του κόμματος. Έδωσε όμως τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων, αναδεικνύοντας τόσο την διαχρονική πολιτική γραμμή του κόμματός του, όσο και την εξωστρέφεια που επιδιώκει με τις συνεργασίες.

Μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι αρχικά ολιγώρησε, ενώ εξήρε την συναινετική στάση του ΑΚΕΛ στην δύσκολη στιγμή, λέγοντας ότι «ουδέποτε λειτουργήσαμε εκδικητικά ή μηδενιστικά». Ανάδειξε, επίσης, για ακόμη μια φορά το ζήτημα με τα ενοίκια και την ενίσχυση των μικρομεσαίων.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, στηλιτεύοντας τις καταγγελτικές διαθέσεις της κυβέρνησης έναντι του ΟΗΕ, διερωτώμενος «γιατί τότε στη σύγκρουση με τα Ηνωμένα Έθνη η Κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τόσο θόρυβο; Μήπως για να ικανοποιήσει κάποιους;»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top