ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Ινδία - Νέα μέτρα στην Βικτόρια της Αυστραλίας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Ινδία - Νέα μέτρα στην Βικτόρια της Αυστραλίας

Οι αρχές της Ινδίας κατέγραψαν τις τελευταίες 24 ώρες 15.400 νέα κρούσματα του κορονοϊού, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί στη χώρα, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται στις 410.461, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Η Ινδία καταγράφει από τις 12 Ιουνίου περισσότερες από 10.000 νέα κρούσματα καθημερινά. Χθες Σάββατο η χώρα ανακοίνωσε 14.500 νέες μολύνσεις, ενώ την Πέμπτη περίπου 13.500. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Τζονς Χόπκινκς, η Ινδία είναι η τέταρτη πλέον πληγείσα χώρα από την covid-19 παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το ινδικό Υπουργείο Υγείας, 169.451 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία, ενώ ο αριθμός των νεκρών φτάνει τις 13.254. Σχεδόν το ένα τρίτο των κρουσμάτων καταγράφεται στην κεντρική πολιτεία Μαχαράστρα (128.205), ενώ ακολουθούν η πολιτεία Τάμιλ Νάντου (56.845) και το Νέο Δελχί (56.746).

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει αρχίζει να άρει το lockdown που είχε επιβάλει, παρά τη συνεχή άνοδο των νέων κρουσμάτων. Εκκλησίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα επαναλειτούργησαν στις 8 Ιουνίου σε περιοχές με λίγα κρούσματα. Σε άλλες περιοχές η καραντίνα παρατάθηκε ως τις 30 Ιουνίου.

 H Ρωσία κατέγραψε 7.728 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 584.680, ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

"Κατά το τελευταίο 24ωρο η Ρωσία επιβεβαίωσε 7.728 κρούσματα του κορωνοϊού σε 84 περιοχές, εκ των οποίων τα 2.335 αφορούσαν ασυμπτωματικούς ασθενείς", προστίθεται στην ανακοίνωση. Από τα νέα κρούσματα τα 968 καταγράφηκαν στη Μόσχα. Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε κατά 109 και ανήλθε σε 8.111.

O αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 687 σήμερα και πλέον ανέρχεται σε 189.822, ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Το RKI επίσης αναθεώρησε σε 8.882 τον αριθμό των νεκρών, από 8.883, χωρίς ωστόσο να δικαιολογήσει την αλλαγή. Χθες Σάββατο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία ήταν 601.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περισσότερα από 1.000 κρούσματα της covid-19 έχουν αναφερθεί μεταξύ των εργαζομένων σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία. Αλλες εστίες της επιδημίας έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στο Βερολίνο και το Γκέτινγκεν.

Η δεύτερη πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια, ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τέσσερις εβδομάδες ως τις 19 Ιουλίου, καθώς έχει καταγραφεί άνοδος των κρουσμάτων του κορωονοϊού.

Χθες Σάββατο οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν ότι περιορίζουν τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται ένα νοικοκυριό σε 5 και σε 10 τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να συμμετέχουν σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Οι αρχές της Βικτόρια ανακοίνωσαν σήμερα 19 νέα κρούσματα της covid-19. Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή ημέρα που καταγράφεται διψήφιος αριθμός μολύνσεων.

Η άνοδος των κρουσμάτων στην πολιτεία αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στις άλλες πολιτείες και κυρίως τις γειτονικές της, καθώς έχουν καταγράψει πολύ λίγα ή και καθόλου νέα κρούσματα επί αρκετές εβδομάδες. Η Δυτική Αυστραλία, που έκλεισε τα σύνορά της τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την κατάσταση στη Βικτόρια προτού αποφασίσει να τα ξανανοίξει.

Ωστόσο Αυστραλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τονίζοντας ότι η αποφυγή των αγκαλιών και των φιλιών είναι "σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματική". Η υπουργός Υγείας της Βικτόρια Τζένι Μικάκος δήλωσε ότι τα 210 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην πολιτεία πιστεύεται ότι συνδέονται με μετάδοση στην κοινότητα, κυρίως μεταξύ μελών οικογενειών που πραγματοποίησαν πάρτι, συγκεντρώσεις και γεύματα μετά τη χαλάρωση των περιορισμών την 1η Ιουνίου.

Η Αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειές ελέγχου, κυρίως στα προάστια όπου έχουν παρατηρηθεί εστίες της επιδημίας, ενώ θα πραγματοποιεί περιπολίες σε χιονοδρομικά κέντρα και κατασκηνώσεις στη διάρκεια των επικείμενων σχολικών διακοπών.

Παρά το γεγονός ότι από την περασμένη Τρίτη, 16 Ιουνίου, η Αυστρία ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για 31 χώρες, στις οποίες από σήμερα προστέθηκε και η Ισπανία, οι Αυστριακοί που προτίθενται να κάνουν εφέτος θερινές διακοπές, στην πλειονότητά τους και σε ποσοστό 60%, σχεδιάζουν να τις περάσουν στη χώρα τους, σύμφωνα με νέα αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Μόνον ένα ποσοστό 28% εκείνων που θα κάνουν διακοπές, θα ταξιδέψουν για τον σκοπό αυτό στο εξωτερικό, αν και είναι σχεδόν διπλάσιο το ποσοστό των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που θεωρούν ότι οι διακοπές σε μία άλλη χώρα - και κυρίως στη θάλασσα - θα ήταν ιδανικές για τους ίδιους.

Όπως διαπιστώνεται στη δημοσκόπηση του γνωστού Ινστιτούτου Ερευνών Gallup, οι περισσότεροι από εκείνους που θα προτιμήσουν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, προτίθενται να βρεθούν σε κάποια από τις γειτονικές προς την Αυστρία χώρες.

Συγκεκριμένα, το ένα τρίτο, ή ποσοστό 32%, φέρεται πως θα επιλέξουν την Κροατία για τις διακοπές τους, με την Ιταλία να έρχεται δεύτερη ως προορισμός τους σε ποσοστό 15% και να ακολουθεί η Ελλάδα με ποσοστό 8%. Με ποσοστό 7%, η καθεμία, έπονται ως χώρες προορισμού των φετινών διακοπών των Αυστριακών στο εξωτερικό, οι γειτονικές Γερμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, όπως επίσης Ισπανία και Κανάριοι Νήσοι, ενώ στο 4% περιορίζεται η προτίμηση για την Τουρκία.

Ένα ποσοστό 2% για έκαστη, φέρεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πως οι Αυστριακοί που θα κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, θα ταξιδέψουν για το σκοπό αυτό σε Κύπρο, Γαλλία, Βρετανία και Σκοτία.

Ο Αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, είχε ανακοινώσει ήδη την περασμένη εβδομάδα ότι από τις 16 Ιουνίου και μετά, οι Αυστριακοί που θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα, την Ιταλία ή την Κροατία, αλλά και σε άλλες 28 χώρες, θα μπορούν να επιστρέφουν στην Αυστρία χωρίς πλέον περιορισμούς, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την άρση των περιορισμών, από σήμερα, και για την Ισπανία.

Οι προειδοποιήσεις εξακολουθούν να ισχύουν για 21 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Λευκορωσίας, των Φιλιππίνων, της Πορτογαλίας, της Ρωσίας, της Σουηδίας, της Τουρκίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, ενώ, μερική προειδοποίηση ταξιδιού ισχύει για τη Λομβαρδία και την κινεζική επαρχία Χουμπέι.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top