ΚΥΠΡΟΣ: Πονοκέφαλος από τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα- Ξανά άνοδος στις τιμές

ΚΥΠΡΟΣ: Πονοκέφαλος από τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα- Ξανά άνοδος στις τιμές

Μέσα σε λίγες μέρες, οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο, συνεχίζοντας το «ράλι ανόδου» ανέβηκαν σε εποχές προ-κορωνοϊού.

Του Στέλιου Στυλιανού

Συγκεκριμένα, μετά το πρώτο μεγάλο «τσουνάμι» αυξήσεων πριν από περίπου 10 μέρες, που όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα η τιμή ανέβηκε 7-8 σεντ το λίτρο τις τελευταίες μέρες, οι καταναλωτές θα παρατηρήσουν ότι ξανά οι πρατηριούχοι ανέβασαν εκ νέου τις τιμές με την βενζίνη 95 οκτανίων να «τσιμπάει» περιξ των 4 σεντ το λίτρα.

Με απλά λόγια, νέα, ακριβότερα φορτία καυσίμων που έφτασαν στο νησί τις τελευταίες μέρες οδήγησαν σε άνοδο των τιμών κοντά στο 15% που μεταφράζεται στα 12-13 σέντ το λίτρο.

Την Τετάρτη 24/6 η μέση τιμή λιανικής πώλησης σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών βρίσκεται στο  €1,056, ενώ το φθηνότερο πρατήριο πωλεί τη βενζίνη 95 οκτανίων προς €0,989 σεντ και το ακριβότερο στα €1,105.

Αρκετοί, μάλιστα, είναι οι καταναλωτές που πλέον ζητούν την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να διαπιστωθεί αν οι αυξήσεις αυτές δικαιολογούνται, ζητώντας να υπάρξει διαφάνεια γύρω από τις απανωτές αυξήσεις.

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα διεθνώς οι τιμές είναι γύρω στα 40 δολάρια, τόσο για το αμερικανικό αργό όσο και για το Brent.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι απέλπιδες προσπάθειες της Ολγκίν - Αναζητεί νέα ΜΟΕ- Οι κίνδυνοι για το αποτέλεσμα της νέας πενταμερούς στη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Οι απέλπιδες προσπάθειες της Ολγκίν - Αναζητεί νέα ΜΟΕ- Οι κίνδυνοι για το αποτέλεσμα της νέας πενταμερούς στη Νέα Υόρκη

Αυτοψία σε Πυρόι και Αθηένου πραγματοποιεί σήμερα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία επέστρεψε στην Κύπρο, για ένα τελευταίο γύρο επαφών με τις δύο πλευρές, λίγο πριν από την πενταμερή της Νέας Υόρκης.

BEST OF TOTHEMAONLINE