ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πονοκέφαλος από τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα- Ξανά άνοδος στις τιμές

ΚΥΠΡΟΣ: Πονοκέφαλος από τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα- Ξανά άνοδος στις τιμές

Μέσα σε λίγες μέρες, οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο, συνεχίζοντας το «ράλι ανόδου» ανέβηκαν σε εποχές προ-κορωνοϊού.

Του Στέλιου Στυλιανού

Συγκεκριμένα, μετά το πρώτο μεγάλο «τσουνάμι» αυξήσεων πριν από περίπου 10 μέρες, που όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα η τιμή ανέβηκε 7-8 σεντ το λίτρο τις τελευταίες μέρες, οι καταναλωτές θα παρατηρήσουν ότι ξανά οι πρατηριούχοι ανέβασαν εκ νέου τις τιμές με την βενζίνη 95 οκτανίων να «τσιμπάει» περιξ των 4 σεντ το λίτρα.

Με απλά λόγια, νέα, ακριβότερα φορτία καυσίμων που έφτασαν στο νησί τις τελευταίες μέρες οδήγησαν σε άνοδο των τιμών κοντά στο 15% που μεταφράζεται στα 12-13 σέντ το λίτρο.

Την Τετάρτη 24/6 η μέση τιμή λιανικής πώλησης σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών βρίσκεται στο  €1,056, ενώ το φθηνότερο πρατήριο πωλεί τη βενζίνη 95 οκτανίων προς €0,989 σεντ και το ακριβότερο στα €1,105.

Αρκετοί, μάλιστα, είναι οι καταναλωτές που πλέον ζητούν την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να διαπιστωθεί αν οι αυξήσεις αυτές δικαιολογούνται, ζητώντας να υπάρξει διαφάνεια γύρω από τις απανωτές αυξήσεις.

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα διεθνώς οι τιμές είναι γύρω στα 40 δολάρια, τόσο για το αμερικανικό αργό όσο και για το Brent.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top