LIKE ONLINE

Ο Φ. Πατσαλής ο εκ των διευθυντών του εργαστηρίου που έκανε το 69% των τεστ - Αντιστοιχούν με 4,83 εκ. ευρώ -VIDEO

Ο Φ. Πατσαλής ο εκ των διευθυντών του εργαστηρίου που έκανε το 69% των τεστ - Αντιστοιχούν με 4,83 εκ. ευρώ -VIDEO

Στη Βουλή την Πέμπτη (25/06) συζητήθηκαν συμβάσεις του δημοσίου εν μέσω πανδημίας. Στο Vouli.TV ειπώθηκαν και τα αυτονόητα που δεν ακούστηκαν στα βουλευτικά έδρανα.

Στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή Themaτοφύλακας όπου αναλύεται η επικαιρότητα από τη δημοσιογραφική ομάδα του ThemaOnline, έγινε αναφορά και στο πρόσωπο που έχει διευθυντικό πόστο στην εταιρεία NIPD Genetics, η οποία διενήργησε το 69% των εργαστηριακών ελέγχων για ανίχνευση κορωνοϊού, που αντιστοιχούν με 4,83 εκατομμυρία ευρώ.

Για το εν λόγω πρόσωπο ειπώθηκε από συμμετέχοντες στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου, ότι είναι ιδρυτής και εκ των διευθυντών της NIPD Genetics, ενώ διετέλεσε υπουργός και στέλεχος του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.
Στην εκπομπή κάναμε το αυτονόητο και αναφέραμε πως πρόκειται για τον πρώην υπουργό Υγείας Δρ Φίλιππο Πατσαλή, ο οποίος διετέλεσε και Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Όπως εξήγησε ο συνάδελφος Φάνης Μακρίδης, δεν υπάρχει νόημα να σκιαγραφείται ο κ. Πατσαλής στη Βουλή και κανείς να μην αναφέρει το όνομά του. «Μα δεν είπαμε και κάτι άσχημο για το εργαστήριο» σχολίασε ο Μακρίδης, προσθέτοντας ότι «δεν αποδείχθηκε κάποια αξιόποινη πράξη» και κάνοντας λόγο για «δημόσια συζήτηση και διαφάνεια».

Όπως ανέφερε και ο Γιώργος Τάττης που ασχολήθηκε με το ρεπορτάζ, ούτε ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι «φαίνεται ο λόγος που δόθηκε σε συγκεκριμένο εργαστήριο το 69% των τεστ».

Πάντως, να σημειώσουμε πως βάσει θέσης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου ορίστηκε αρχικά η τιμή έκαστου τεστ στα 110 ευρώ, ενώ στη συνέχεια έγινε ανάθεση σε εταιρείες 50 ευρώ το καθένα. Μιλάμε για τεράστιο περιθώριο κέρδους. 

Στην εκπομπή αποκαλύψαμε και μια πληροφορία μας που αναφέρει ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοϊζίδης δεν κρατούσε ενήμερο το Δ.Σ. του Οργανισμού για κάποιες αποφάσεις του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top