ΤΟΥΡΚΙΑ: Πορτρέτο του Μωάμεθ του Πορθητή για 770 χιλ. στερλίνες αγόρασε ο Δήμος Κωνσταντινούπολης

ΤΟΥΡΚΙΑ: Πορτρέτο του Μωάμεθ του Πορθητή για 770 χιλ. στερλίνες αγόρασε ο Δήμος Κωνσταντινούπολης

Ο Δήμος Κωνσταντινούπολης αγόρασε για 770 χιλιάδες στερλίνες το πορτρέτο του Μωάμεθ του Πορθητή, που είχε ζωγραφίσει ο Μπελλίνι το1480 και σύντομα αναμένεται να φτάσει από το Λονδίνο στην Τουρκία.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ανακοίνωσε την αγορά από τον λογαριασμό του στο τουίτερ.

Ωστόσο στο περιβόητο πορτρέτο απεικονίζεται ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο οι ιστορικοί δεν έχουν καταλήξει ποιο είναι. Ο ιστορικός Ιλμπέρ Ορτάιλι σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι πρόκειται για τον Σουλτάνο Τζεμ ο οποίος ήταν πολύ κοντά στον Μωάμεθ τον Πορθητή. 

Το πορτρέτο σχεδίασε ο Ιταλός ζωγράφος μετά από πρόσκληση του ίδιου του Μωάμεθ του Πορθητή στην Κωνσταντινούπολη το 1479. Ωσόσο πριν του επιτρέψει να ζωγραφίσει τον ίδιο του ζήτησε πρώτα να κάνει το πορτρέτο άλλων στο παλάτι για να βεβαιωθεί για τις ικανότητές του. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η στρατηγική της Κύπρου για τη Γάζα: Ανθρωπισμός, ασφάλεια και ανασυγκρότηση

Η στρατηγική της Κύπρου για τη Γάζα: Ανθρωπισμός, ασφάλεια και ανασυγκρότηση

Η Κύπρος φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Γάζας, προτείνοντας ένα σχέδιο έξι σημείων που στοχεύει στην ανθρωπιστική στήριξη, την ασφάλεια και την ανασυγκρότηση της περιοχής.

BEST OF TOTHEMAONLINE