ΔΙΕΘΝΗ

O Μπορέλ καλεί τo καθεστώς Μαδούρο να ανακαλέσει απόφαση για απομάκρυνση του Πρέσβη της ΕΕ

O Μπορέλ καλεί τo καθεστώς Μαδούρο να ανακαλέσει απόφαση για απομάκρυνση του Πρέσβη της ΕΕ

O Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ καλεί τoν Νικολάς Μαδούρο να ανακαλέσει την απόφαση για απομάκρυνση του πρέσβη της ΕΕ από τη Βενεζουέλα.


Ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρει ότι στις 29 Ιουνίου, το καθεστώς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι ο Πρέσβης της ΕΕ είχε 72 ώρες να φύγει από τη χώρα. "Η ΕΕ καταδικάζει σθεναρά αυτή την απόφαση και λυπάται βαθιά για την περαιτέρω διεθνή απομόνωση που θα προκύψει. Ζητούμε την ανατροπή αυτής της απόφασης", αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Μπορέλ, η βαθιά πολιτική και κοινωνικο-οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η Βενεζουέλα, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω μιας ειρηνικής λύσης με διαπραγμάτευση μεταξύ των πολιτών της χώρας.

"Αυτή η λύση πρέπει να βασίζεται σε αξιόπιστες εκλογές, την αναγνώριση και τον σεβασμό του ρόλου και της ανεξαρτησίας όλων των δημοκρατικά εκλεγμένων θεσμών, ιδίως της Εθνικής Συνέλευσης, της απελευθέρωσης όλων των πολιτικών κρατουμένων και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών", ανέφερε.

Η ΕΕ, συνέχισε ο κ. Μπορέλ, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις της να υποστηρίξει τον λαό της Βενεζουέλας και να συμβάλει στην επίλυση της πολιτικής κρίσης και στην ανακούφιση των δεινών του πληθυσμού μέσω της ανθρωπιστικής βοήθειάς της.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top