ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση Κομισιόν για συμφωνία στις βέλτιστες πρακτικές για άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας

Ικανοποίηση Κομισιόν για συμφωνία στις βέλτιστες πρακτικές για άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας

Την ικανοποίησή της για τον κατάλογο βέλτιστων πρακτικών που συμφωνήθηκε από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και από καταναλωτικές και επιχειρηματικές οργανώσεις ως συμβολή στην περαιτέρω άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε η Κομισιόν.

 

Σύμφωνα με την Κομισιόν ο κατάλογος αυτός προσδιορίζει συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους οι συμμετέχοντες στην αγορά μπορούν να στηρίξουν πολίτες και επιχειρήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Οι σημερινές «βέλτιστες πρακτικές» καλύπτουν διάφορα ζητήματα, μεταξύ άλλων με:
αναστολές πληρωμής για καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, καθώς και για ασφαλιστικές εισφορές: τα μέτρα αυτά μπορούν να βοηθήσουν όσους και όσες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, με την αναβολή πληρωμών·

  • βελτίωση της ασφάλειας των πληρωμών χωρίς μετρητά με παράλληλη διασφάλιση ότι οι πληρωμές με μετρητά παραμένουν διαθέσιμες για όσους και όσες τις χρειάζονται·
    διασφάλιση ότι τα δάνεια που αποσκοπούν στην άμβλυνση των επιπτώσεων του κορωνοϊού χορηγούνται ταχέως, καθώς και ότι τα τέλη και τα επιτόκια που επιβάλλονται είναι δίκαια·
  • διεκπεραίωση και καταβολή νόμιμων ασφαλιστικών απαιτήσεων το ταχύτερο δυνατό.
  • βέλτιστες πρακτικές για τραπεζική και μη τραπεζική δανειοδότηση προς καταναλωτές·
  • βέλτιστες πρακτικές για τραπεζική και μη τραπεζική δανειοδότηση προς επιχειρήσεις·
  • βέλτιστες πρακτικές για ασφαλιστές.
  • Ο κατάλογος "αποτελεί συνέχεια δύο συνεδριάσεων στρογγυλής τραπέζης, με τη διαμεσολάβηση της Κομισιόν, με εκπροσώπους καταναλωτών και επιχειρήσεων, ευρωπαϊκές τράπεζες, άλλους δανειοδότες και τον ασφαλιστικό τομέα", αναφέρει.

Επιπλέον, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για την αξιολόγηση των επιπτώσεων σχετικής οδηγίας και την καλύτερη κατανόηση των αναγκών του ταχυδρομικού τομέα, ιδίως λαμβανομένης υπόψη της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η οδηγία για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες διασφαλίζει ισότιμους όρους ανταγωνισμού στην ευρωπαϊκή αγορά ταχυδρομικών υπηρεσιών. Στην Ευρώπη, ο τομέας αυτός εκτιμάται στα 90 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,52 % του ΑΕΠ της ΕΕ, ενώ απασχολεί περίπου 1,8 εκατομμύρια άτομα σε όλη την ΕΕ.

Η δημόσια διαβούλευση σχετικά με την οδηγία, η οποία αναθεωρήθηκε τελευταία φορά το 2008, θα αποτελέσει ευκαιρία να αξιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο η αγορά ταχυδρομικών υπηρεσιών έχει συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, της προστασίας των καταναλωτών, της καινοτομίας και της ολοκλήρωσης της αγοράς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top