ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης για τουρκική NAVTEX: Η Ελλάδα παρακολουθεί με απόλυτη ετοιμότητα-«Είναι στο χέρι της Τουρκίας να επιλέξει…»

Μητσοτάκης για τουρκική NAVTEX: Η Ελλάδα παρακολουθεί με απόλυτη ετοιμότητα-«Είναι στο χέρι της Τουρκίας να επιλέξει…»

Στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και τη NAVTEX που εξέδωσε την Τρίτη 21/7 για έρευνες στο Καστελόριζο η Άγκυρα, αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας.


Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα και πρόσθεσε ότι «η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά. Εφόσον συνεχίσει η Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση η επιβολή κυρώσεων από ΕΕ εναντίον της θα είναι μονόδρομος».

«Προσβλέπουμε στη στήριξη των συμμάχων μας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε κι εσείς ότι εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών.

«Είναι στο χέρι της Τουρκίας να επιλέξει τι σχέση θέλει να έχει με την Ελλάδα, με την Κύπρο, με την Ευρώπη. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται να επιλέγει τον λάθος δρόμο», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάας σημείωσε ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντικατοπτρίζουν την ξεκάθαρη στάση αλληλεγγύης της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταστεί σαφέστατο στην Τουρκία «ότι είναι πράγματι στο χέρι της, εφόσον δώσει τέλος σε αυτή την προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα, να μπορέσει να ενσωματωθεί σε έναν διάλογο. Στην αντίθετη περίπτωση θα ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο».
 
«Με σθένος θα ακολουθήσουμε αυτή τη γραμμή απέναντι στην Τουρκία τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο επίπεδο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο κ. Μάας.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top