ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: Σε καλή κατάσταση ο 33χρονος δύτης από τη Λευκωσία

ΠΑΦΟΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: Σε καλή κατάσταση ο 33χρονος δύτης από τη Λευκωσία

Σε καλή κατάσταση εντοπίστηκε ο δύτης ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου από ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας, αναφέρει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Λάρνακας σε ανακοίνωσή του, υπενθυμίζοντας στους δύτες να τηρούν τη σχετική νομοθεσία και να καταδύονται τουλάχιστον ανά ζεύγη και όταν η κατάσταση της θάλασσας το επιτρέπει.


Σε ανακοίνωση του ΚΣΕΔ αναφέρεται ότι την 25η Ιουλίου 2020 και ώρα 14:39, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε αγνοούμενο δύτη στη θαλάσσια περιοχή Κάβο Αρναούτη, στον Ακάμα.
 
Το Κέντρο, προστίθεται, «ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας σκάφος της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας, του ΓΕΕΦ, καθώς και εξειδικευμένους νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων».
 
«Στις 16:45, ο αγνοούμενος δύτης εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της 460ΜΕΔ σε καλή κατάσταση, 1,5 ΝΜ από το Κάβο Αρναούτη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου», σημειώνεται.
 
Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό το ΚΣΕΔ καλεί για άλλη μια φορά τους δύτες να τηρούν τη σχετική νομοθεσία και να εφαρμόζουν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα. Ιδιαίτερα υπενθυμίζεται ότι πρέπει να καταδύονται, τουλάχιστον ανά ζεύγη και όταν η κατάσταση της θάλασσας το επιτρέπει.

Να θυμίσουμε ότι ο 33χρονος κάτοικος Λευκωσίας, στις 12:30 περίπου καταδύθηκε από σκάφος αναψυχής στην περιοχή "Μαζάκί" στον Ακάμα, με μποτίλια οξυγόνου. Την Αστυνομία ειδοποίησε φίλος του ο οποίος βρισκόταν πάνω σε σκάφος αναψυχής όταν αντιλήφθηκε ότι ο 33χρονος καθυστέρησε αρκετή ώρα να αναδυθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top