ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ήττα με το μυαλό στη Λιόν για Γιούβε – Στους ομίλους του Europa League η Ρόμα

Ήττα με το μυαλό στη Λιόν για Γιούβε – Στους ομίλους του Europa League η Ρόμα

Η Γιουβέντους ηττήθηκε για πρώτη φορά από την Κάλιαρι (2-0) μετά από 11 χρόνια. Οριστικά στην 5η θέση και στους ομίλους του Europa League η Ρόμα, που νίκησε 3-2 εκτός έδρας την Τορίνο.

Την πρώτη ήττα από την Κάλιαρι μετά από 11 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2009 υπέστη η πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Η «βέκια σινιόρα» ηττήθηκε 2-0 στη Σαρδηνία από τους «ροσομπλού», που κέρδισαν την αντίπαλό τους μετά από επτά σερί ήττες και συνολικά 19 παιχνίδια! Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά μετά από 10,5 μήνες που δεν σκόραρε, μετά το 0-0 με τη Φιορεντίνα στις 14 Σεπτεμβρίου 2019.

Με το… καλημέρα του αγώνα, η Κάλιαρι άνοιξε το σκορ στο 8’ με κοντινή προβολή του Γκαλιάνο. Η «βέκια σινιόρα» ανέλαβε τα ηνία και πίεσε για την ισοφάριση, χάνοντας ευκαιρίες με τους Μπονούτσι, Ιγκουαΐν και Κουαδράδο, αλλά ο Κράνγκο κράτησε το μηδέν. Αντ’ αυτού, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 με δυνατό σουτ του Σιμεόνε έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Γιουβέντους είχε την κατοχή και πίεζε συνεχώς για να μειώσει, χάνοντας πολλές ευκαιρίες, αλλά πάντα έβρισκε έναν… τοίχο, που άκουγε στο όνομα Κράνγκο. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ο τερματοφύλακας της Κάλιαρι ήταν πανταχού παρών και κράτησε το μηδέν. Οι γηπεδούχοι ήταν τυχεροί κάποιες φορές, αλλά αυτό ουδόλως μειώνει τη σπουδαία νίκη τους.

Οριστικά στους ομίλους του Europa League η Ρόμα

Την πέμπτη θέση, που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, εξασφάλισε και μαθηματικά η Ρόμα. Οι Ρωμαίοι, πέρασαν από το Τορίνο, επικρατώντας 3-2 της ομώνυμης ομάδας και με την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και έκτη στα τελευταία επτά παιχνίδια, έφτασαν στους 67 βαθμούς, διατηρώντας το +4 από τη Μίλαν, μια στροφή πριν το φινάλε.

Η «γκρανάτα» αιφνιδίασε την αντίπαλό της, καθώς προηγήθηκε στο 14’ με τον Μπερενγκέρ, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση. Η χαρά της κράτησε ελάχιστα, αφού δύο λεπτά αργότερα, οι «τζιαλορόσι» ισοφάρισαν με τον Ν’Τζέκο, σε μια φάση που ξεκίνησε και τελείωσε στον Βόσνιο, ο οποίος έφτασε τα 106 γκολ με τη φανέλα της Ρόμα και έγινε ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Στο 24’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην πλήρη ανατροπή με καρφωτή κεφαλιά του Σμόλινγκ, που έκανε το 2-1.

Στην επανάληψη, ο Ντιαβαρά με πέναλτι στο 61’ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στη Ρόμα, αλλά η Τορίνο δεν είχε σκοπό να καταθέσει τα όπλα. Πέντε λεπτά αργότερα μείωσε με τον Βίλφριντ σε 3-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Μέχρι το τέλος και παρά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, δεν άλλαξε κάτι και το 3-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Καρέ η Φιορεντίνα

Στο τελευταίο και ένα από τα πλέον αδιάφορα παιχνίδια της αγωνιστικής, η Φιορεντίνα αποχαιρέτησε με νίκη το «Αρτέμιο Φράνκι». Οι «βιόλα» επικράτησαν 3-0 της Μπολόνια, «καθαρίζοντας» το ματς μέσα σε έξι λεπτά. Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ο Κιέζα με δύο τέρματα (48’ και 54’) έκανε το 2-0 για να έρθει στο 74’ ο Μιλένκοβιτς να πετύχει το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Λίγο πριν το τέλος, ο Κιέζα έφτασε στο χατ-τρικ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, η 37η αγωνιστική:

Τρίτη 28/7
Πάρμα-Αταλάντα 1-2
(43’ Κουλουσέφσκι – 70’ Μαλινόσκι, 84’ Γκόμεζ)

Ιντερ-Νάπολι 2-0
(11’ Ντ’ Αμπρόζιο, 74’ Λαουτάρο)

Τετάρτη 29/7
Σασουόλο-Τζένοα 5-0
(26’ Τραορέ, 40’ Μπεράρντι, 66’, 77’ Καπούτο, 74’ Ρασπαντόρι)

Λάτσιο-Μπρέσια 2-0
(17’ Κορέα, 82’ Ιμόμπιλε)

Σαμπντόρια-Μίλαν 1-4
(87’ Άσκιλτσεν – 4’, 58’ Ιμπραήμοβιτς, 54’ Τσαλχάνογλου, 90’ Λεάο)

Βερόνα-Σπαλ 3-0
(7’, 11’ Ντι Καρμίνε, 47’ Φαραόνι)

Ουντινέζε-Λέτσε 1-2
(36’ Σαμίρ – 40’ πεν. Μανκόζου, 81’ Λαπαντούλα)

Κάλιαρι-Γιουβέντους 2-0
(8’ Γκαλιάνο, 45’+2’ Σιμεόνε)

Φιορεντίνα-Μπολόνια 4-0
(48’, 54’, 89’ Κιέζα, 74’ Μιλένκοβιτς)

Τορίνο-Ρόμα 2-3
(14’ Μπερενγκέρ, 66’ Βίλφριντ – 16’ Ν’Τζέκο, 24’ Σμόλινγκ, 61’ πεν. Ντιαβαρά)

Επόμενη (38η) αγωνιστική:

Σάββατο 1/8
Μπρέσια-Σαμπντόρια (19:00)
Γιουβέντους-Ρόμα (21:45)
Νάπολι-Λάτσιο
Αταλάντα-Ίντερ
Μίλαν-Κάλιαρι

Κυριακή 2/8
Σπαλ-Φιορεντίνα (19:00)
Λέτσε-Πάρμα (21:45)
Σασουόλο-Ουντινέζε
Μπολόνια-Τορίνο
Τζένοα-Βερόνα

 

Πηγή: Sport-fm.gr

The post Ήττα με το μυαλό στη Λιόν για Γιούβε – Στους ομίλους του Europa League η Ρόμα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top