ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Μπαρτσελόνα πουλάει μία 11άδα γεμάτη… χρυσάφι! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Η Μπαρτσελόνα πουλάει μία 11άδα γεμάτη… χρυσάφι! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Η Μπάρτσα θα αντιμετωπίσει σε 9 μέρες τη Νάπολι στη ρεβάνς του 1-1 της Ιταλίας και είναι μέχρι και σήμερα αβέβαιο το ποιοι παίκτες θα απαρτίζουν την αποστολή της. Ο αρχηγός θα είναι σίγουρα εκεί, όπως και οι επιθετικές σταθερές της (Γκριζμάν, Σουάρες) αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον 11 πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών που για τον έναν ή για τον άλλο λόγο βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου ή της αναμονής αν προτιμάτε.

6 επενδύσεις και 5 ερωτηματικά

Μέσα στην συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται και μερικά ονόματα – έκπληξη που είναι από μόνα τους ικανά να ξαφνιάσουν μέχρι και τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου. Ποιος θα περίμενε ότι ο Ιβάν Ράκιτιτς δεν θα βρισκόταν στα πλάνα του προπονητή του ακόμα κι αν έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021. Οι φίλοι των «Μπλαουγκράνα», πάντως, εύλογα αναρωτιούνται “γιατί”, από τη στιγμή που η ομάδα έχει ανοιχτές και ορατές πληγές σε αυτή τη θέση στην μετά Τσάβι και Ινιέστα εποχή. Ο Κροάτης μέσος περνάει τις τελευταίες μέρες των σύντομων διακοπών του στα νησιά της Σαρδηνίας όσο η «μεταγραφολογία» πάνω από το όνομα του έχει ήδη πάρει άλλες διαστάσεις που όλο και τον απομακρύνουν από το Καμπ Νου! Η χρηματιστηριακή του αξία έχει «κολλήσει» στα 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μοιάζει από μόνο του δελεαστικό για οποιονδήποτε σύλλογο θέλει να τον αποκτήσει, δεδομένου και του 32ου έτους της ηλικίας του.

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα της Καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και εφόσον οι Καταλανοί τον αφήσουν να φύγει, περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη στάση του ποδοσφαιρικού του ταξιδιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν (εκκρεμούν οι ευρωπαΐκές διοργανώσεις) με 40 εμφανίσεις, τις περισσότερες εκ των οποίων ως αλλαγή, σε όλες τις διοργανώσεις, 1 γκολ και 5 ασίστ.

Στην 11άδα – πωλητήριο συναντάμε και μία ακόμη «βόμβα» που ακούει στο όνομα Νέλσον Σεμέδο. Ο 26χρονος Πορτογάλος αποτέλεσε βασικό γρανάζι της φετινής μηχανής των «Μπλαουγκράνα» και ενδεχόμενη πώληση του θα προκαλέσει πολύπλευρες απώλειες στον σύλλογο. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το ρεπορτάζ της Marca, όσο οι μνηστήρες που οδηγούν τον Σεμέδο στα γήπεδα της Premier League πληθαίνουν επικίνδυνα. Από την Μπαρτσελόνα προκύπτει ότι ο παίκτης θα παραχωρηθεί εφόσον έρθει μία πρόταση ανάλογη της αξίας του – κάτι παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή – την ώρα που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δείχνει να έχει χάσει τον.. μπούσουλα! Μένει να φανεί αν θα διαφοροποιηθεί – ξεκαθαριστεί κάτι μέχρι τα μέσα Αυγούστου ή αν ο παίκτης θα βρίσκεται κανονικά στα πλάνα και κατά πάσα πιθανότητα στις βασικές επιλογές του προπονητή του ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων για το Champions League. Πάντως, ομάδες – μεγαθήρια όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ και η Ντόρτμουντ τον περιμένουν ήδη στη γωνία…

Παρακάτω μπορείτε να ρίξετε μία αναλυτική ματιά στην λίστα, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει ο εδώ και μήνες ξεγραμμένος Κοουτίνιο και ο αδιάφορος Ντεμπελέ που μαζί με το «νέο αίμα», Μπρέιθγουειτ, συνθέτουν μία αλλόκοτη αλλά σίγουρα ταλαντούχα τριάδα αξίας 122 εκατομμυρίων ευρώ! Δεν την λες και άσχημη. 

barca-sales.jpg

Τα 5 μεγάλα ερωτηματικά (Ράκιτιτς, Σεμέδο, Ντεμπελέ, Μπρέιθγουειτ, Αρτούρο Βιντάλ, ο οποίος μάλλον θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του μέχρι του χρόνου) και οι 6 επενδύσεις (Αλένα, Ουμτιτί, Νέτο, Φίρπο, Τοντιμπό, Κοουτίνιο) συνθέτουν μία «χρυσή» εντεκάδα συνολικής αξίας 291.000.000€ (!!) που δύσκολα θα μείνει με την τωρινή της μορφή. Από τους πιο ακριβούς (Κοουτίνιο, Ντεμπελέ) μέχρι τους πιο.. φθηνούς (Βιντάλ, Τοντιμπό) μιλάμε για επιλογές για κάθε γούστο!

Η Μπαρτσελόνα δείχνει να πουλάει το δικό της ατόφιο χρυσάφι ή μήπως απλά το επενδύει για να βγει κερδισμένη στα αμέσως επόμενα χρόνια; Την απάντηση την ξέρει μόνο η ίδια η ομάδα, αλλά και η «στρογγυλή θεά» που πολλές φορές κάνει το χατίρι σε αυτούς που δεν φοβούνται να δοκιμάσουν τα όρια της.

Πηγή: www.metrosport.gr

The post Η Μπαρτσελόνα πουλάει μία 11άδα γεμάτη… χρυσάφι! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top