ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΞΙΔ. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ: Πολλές ακυρώσεις και μηδενικές κρατήσεις για Ελλάδα - 'Κύπριοι η πλειοψηφία των εισαγόμενων κρουσμάτων'

ΤΑΞΙΔ. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ: Πολλές ακυρώσεις και μηδενικές κρατήσεις για Ελλάδα - 'Κύπριοι η πλειοψηφία των εισαγόμενων κρουσμάτων'

Σε δεινή θέση βρίσκεται πλέον ο κυπριακός τουρισμός, μετά και τον υποβιβασμό της Ελλάδας στην κατηγορία Β, με τους ταξιδιωτικές πράκτορες να κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό ακυρώσεων, μηδενικές κρατήσεις και ως εκ τούτου, ανάγκη στήριξης του κλάδου.

Του Γιώργου Τάττη

Ακυρώσεις και μηδενικές κρατήσεις

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Βασίλη Σταματάρη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι «ακυρώσεις είχαμε πριν να γίνει η Ελλάδα Κατηγορία Β, μόνο και μόνο που έβλεπε ο κόσμος την κατάσταση στην χώρα».

Εξηγώντας, είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ακυρώσεις εδώ και 10 ημέρες και η χθεσινή υποβίβαση της Ελλάδας, ουσιαστικά «επαλήθευσε τις φοβίες του κόσμου». Ζήτημα προκύπτει επίσης, καθώς τα ταξίδια δεν μπορούν να ακυρώνονται και να γίνονται επιστροφές χρημάτων, αφού οι πτήσεις γίνονται κανονικά. Δεν είναι απαγόρευση, είναι κατηγοριοποίηση Β», συμπλήρωσε.

Ρωτώντας τον για το ποσοστό ακυρώσεων, μας απάντησε ότι "δεν τίθεται καν ζήτημα ποσοστού, καθώς πλέον μιλάμε για μηδενική κίνηση".

Επιτροφές Κυπρίων και αφίξεις Ελλαδιτών

Για ό,τι αφορά τις επιστροφές των Κυπρίων, ο κ. Σταματάρης επισήμανε πώς υπάρχουν πρόνοιες για να γίνουν τα τεστ.

Για την Ελληνική αγορά και τις πιθανές ακυρώσεις από πλευράς Ελλαδιτών, οι οποίοι έκλεισαν διακοπές στην Κύπρο, ο Πρόεδρος των πρακτόρων απάντησε ότι «δεν υπήρχε κίνηση από την αρχή, άρα δεν μπορούν να υπάρξουν ιδιαίτερες ακυρώσεις». Όπως είπε, δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνουν τα τεστ στην Ελλάδα, όσο είναι πχ στην Βρετανία.

Το μέλλον του κλάδου των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων

Σε ερώτησή μας για το μέλλον του κλάδου των ταξιδιωτικών πρακτόρων, ο κ. Σταματάρης απάντησε ότι «είναι στο χείλος της καταστροφής και εξακολουθεί να μην αντιμετωπίζεται στον βαθμό που θα έπρεπε»

«Υπάρχουν μηδενικές κρατήσεις για εξωτερικό, όπως και στον εισερχόμενο τουρισμό», πρόσθεσε. Απαντώντας στο τι έχουν πράξει μέχρι τώρα, είπε χαρακτηριστικά ότι «έγινε ήδη έκκληση σε όλους, ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δει με μεγάλη προσοχή αυτό το κομμάτι, καθώς ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για τον τόπο. Εξαρτάται μάλιστα στο 80% από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία».

«Είμαστε στην προσπάθεια να παραμείνουμε ζωντανοί, δεν μπορούμε όμως χωρίς στήριξη. Από μόνοι μας θα χάσουμε την μάχη. Το προσωπικό μας χρειάζεται στο γραφείο καθώς καλείται να διαχειριστεί ακυρώσεις, αλλαγές δεδομένων, flight pass κ.α.», κλείνει ο κ. Σταματάρης.

Κύπριοι τα "εισαγόμενα κρούσματα"

Τέλος, σε ερώτησή μας για την διαχείριση που γίνεται στα αεροδρόμια εκ μέρους των αρμόδιων οργάνων, ο Βασίλης Σταματάρης επισήμανε μόνο πως αυτό που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι δεν φταίει ο τουρισμός από το εξωτερικό εκ πρώτης όψεως, καθώς «το μεγαλύτερο ποσοστό εισερχομένων κρουσμάτων είναι Κύπριοι. Είτε από επαναπατρισμούς είτε από επιστροφές από ταξίδια».

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top