ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: Τα μέτρα που λήφθησαν για αποφυγή του συνωστισμού - Έληξε η σύσκεψη

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: Τα μέτρα που λήφθησαν για αποφυγή του συνωστισμού - Έληξε η σύσκεψη

Έληξε η σύσκεψη του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και άλλους αρμόδιους φορείς, με τα νέα μέτρα για αποφυγή του συνωστισμού να ανακοινώνονται λίγο μετά τις 11:00 το πρωί (Δευτέρα 03/08).

Αρχικά, ο Υπουργός Μεταφορών ευχαρίστησε τους πολίτες που δημοσιοποίησαν τις σκηνές συνωστισμού, αλλά και για την κατανόηση που επιδεικνύουν, δηλώνοντας πως «οι εισηγήσεις είναι καλοδεχούμενες για βελτίωση των μέτρων εκεί και όπου χρειάζεται».

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Αρχηγού, τονίζοντας ότι το κοινό θα πρέπει να διευκολυνθεί, αποφεύγοντας έτσι τον συνωστισμό.

Οι αποφάσεις/βελτιώσεις που έχουν ληφθεί είναι οι εξής:
-Θα ενισχυθεί σημαντικά η Αστυνομία στα αρμόδια τμήματα και στα ταμεία διαβατηριακού ελέγχου.
-Θα ενισχυθούν από το Υπουργείο Υγείας οι νοσηλευτές που ελέγχουν στα σημεία εισόδου
-Διαχωρισμός επιβατών ανά χώρα προέλευσης (αυξάνονται οι αψίδες ασφαλείας από τρεις σε τουλάχιστον πέντε, διευκολύνοντας έτσι τη ροή).
- Χρήση και των δύο αεροδιαδρόμων που διαθέτει το αεροδρόμιο, ώστε τα αεροπλάνα να σταθμεύουν αραιά στις φισούνες και να εισέρχονται σταδιακά οι επιβάτες.
-Δεν θα γίνεται η επιβίβαση μέχρι να μπορούν να τηρούνται οι αποστάσεις από τους επιβάτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top