ΠΟΛΙΤΙΚΗ

E. ΓΙΟΛΙΤΗ: 'Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου'

E. ΓΙΟΛΙΤΗ: 'Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου'

Η Κύπρος είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί ο Λίβανος, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία επισκέφθηκε σήμερα την κατοικία της Πρέσβειρας του Λιβάνου Claude El Hajal, στη Λευκωσία, όπου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί της και υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε η πρεσβεία του Λιβάνου μετά τις εκρήξεις στη Βηρυτό, και τη μεγάλη καταστροφή, τους θανάτους και τους τραυματισμούς που αυτές προκάλεσαν στη γειτονική χώρα.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι εξέφρασε και προσωπικά τα συλλυπητήρια της στην πρέσβειρα του Λιβάνου για την καταστροφή που υπέστη η χώρα της.

"Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου. Ήδη η Αστυνομία και η ΕΜΑΚ έχουν στείλει από τις πρώτες κιόλας ώρες τη βοήθειά τους στον Λίβανο και είπα στην Πρέσβειρα ότι είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί ο Λίβανος από εμάς", σημείωσε.
 
Η κ. Γιολίτη έγραψε στην αγγλική γλώσσα στο βιβλίο συλλυπητηρίων:

"Επιθυμώ να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό του Λιβάνου για την καταστροφή που τους έχει πλήξει.
 
Η Κύπρος στέκεται στο πλευρό τους σε αυτή τη δοκιμασία  και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους φίλους και τους γείτονές μας να επανέλθουν στην κανονικότητα, μετά από αυτή την τραγωδία.
 
Με όλες τις ευχές και τις προσευχές μου,
 
Έμιλυ Γιολίτη
 
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης".

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής,  ο Προεδρεύων του σώματος Αδάμος Αδάμου υπέγραψε επίσης σήμερα στην κατοικία της Πρέσβειρα του Λιβάνου το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Στο μήνυμα διαβιβάζονται εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του σώματος ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τον λαό και την ηγεσία του Λιβάνου και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και αποκατάσταση των σημαντικών ζημιών που υπέστη η πόλη.

Σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές για το Λίβανο, αναφέρεται στο μήνυμα, η Κύπρος και ο λαός της στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό της γειτονικής χώρας, με την οποία η εγγύτητα εκτείνεται πολύ πέραν της γεωγραφικής, αναφέρεται. Τονίζεται δε η ετοιμότητα της Κύπρου να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη στο φίλο λαό του Λιβάνου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top