ΔΙΕΘΝΗ

ΜΠΟΡΕΛ: Η ΕΕ καταδικάζει την απόπειρα κατά της ζωής του Ναβάλνι - 'Άμεση έρευνα και λογοδοσία'

ΜΠΟΡΕΛ: Η ΕΕ καταδικάζει την απόπειρα κατά της ζωής του Ναβάλνι - 'Άμεση έρευνα και λογοδοσία'

Η ΕΕ καταδικάζει την απόπειρα κατά της ζωής του Αλεξέι Ναβάλνι, ζητά άμεση έρευνα για τα γεγονότα πίσω από την δηλητηρίαση και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, τονίζει σε μήνυμά του εξ ονόματος των 27, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

"Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Charité στο Βερολίνο δείχνουν ότι ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σιβηρία. Είμαστε ευγνώμονες στο προσωπικό του Charité - Universitätsmedizin Berlin για τη μεταχείριση του Ναβάλνι και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση", αναφέρει ο Μπορέλ.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει έντονα αυτό που φαίνεται να αποτελεί απόπειρα κατά της ζωής του Ναβάλνι. Είναι επιτακτική ανάγκη οι ρωσικές αρχές να ξεκινήσουν μια ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα σχετικά με τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι χωρίς καθυστέρηση. Ο ρωσικός λαός, καθώς και η διεθνής κοινότητα, απαιτούν να διαλευκανθούν τα γεγονότα πίσω από τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν", σημειώνει.

Παρομοίως με κοινή τους δήλωση η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μάας σημειώνουν για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλι πως "σύμφωνα με την ιατρική ομάδα του Charité, κλινικά ευρήματα δείχνουν ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε. Λόγω του σημαντικού ρόλου του κ. Ναβάλνι στην πολιτική αντιπολίτευση της Ρωσίας, οι αρχές της χώρας καλούνται επειγόντως να διερευνήσουν επειγόντως αυτήν την πράξη - και να το πράξουν με απόλυτα διαφανή τρόπο. Οι υπεύθυνοι πρέπει να ταυτοποιηθούν και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε ότι ο κ. Ναβάλνι μπορεί να ανακάμψει πλήρως", καταλήγουν.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top