ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτροπος Προεδρίας: Ανακοίνωση για την νέα σχολική χρονιά στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου

Επίτροπος Προεδρίας: Ανακοίνωση για την νέα σχολική χρονιά στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου προήδρευσε την Τετάρτη (26/08), στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων  Υπηρεσιών, του Υπουργείου Παιδείας, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, της Σχολικής Εφορείας, Επιθεωρητών και Διευθυντών αναφορικά με τα σχολεία του Ριζοκαρπάσου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα μέτρα που πρέπει να  ληφθούν στα σχολεία για προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών στη βάση του σχετικού πρωτοκόλλου του Υπουργείο Παιδείας, για την πανδημία του κορωνοϊού.

Λήφθηκαν, επίσης, αποφάσεις σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων τόσο για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και άλλη αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, έτσι ώστε η διεύθυνση των σχολείων να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανές αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Εξωτερικών γίνονται όλα τα διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη για να μην υπάρξουν προβλήματα, όπως κατά το παρελθόν, από το κατοχικό καθεστώς σε σχέση με τη στελέχωση εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και την έγκαιρη αποστολή των βιβλίων στους μαθητές.

Συζητήθηκαν, τέλος, θέματα που αφορούν τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων και  δρομολογήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την άμεση υλοποίησή τους.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας εύχεται σε όλους τους μαθητές μας στο Ριζοκάρπασο και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Αναγνωρίζουμε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν, φοιτούν και εργάζονται, και η Κυπριακή Κυβέρνηση στέκεται δίπλα τους για να διασφαλίσει κυρίως ότι κάθε παιδί τυγχάνει της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης, κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε παιδιού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top