ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Ικανοποίηση για πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία - Διασυνδέθηκε το ζήτημα της Λευκορωσίας με αυτό της Τουρκίας

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Ικανοποίηση για πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία - Διασυνδέθηκε το ζήτημα της Λευκορωσίας με αυτό της Τουρκίας

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ALPHA Κύπρου, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης έδειξε την ικανοποίηση του για τις πιθανές τομεακές κυρώσεις στην τουρκική κυβέρνηση, μιλώντας παράλληλα και για το μέλλον και τον επικείμενο διάλογο.

Όπως μεταδίδει ο Alpha, οι υπουργοί εξωτερικών των 27 κρατών – μελών της Ένωσης φαίνονται πιο αποφασισμένοι από ποτέ, μετά από «πρωτοφανή ομογνωμία», δίνοντας διορία 27 ημερών στην χώρα για να συμμορφωθεί. Παράλληλα, φάνηκε ότι η διασύνδεση της συζήτησης για την Λευκορωσία με τις τουρκικές προκλήσεις υπήρξε κομβική, αφού μετά από παρέμβαση του ίδιου του Νίκου Χριστουδουλίδη «συμφωνήθηκαν οι στοχευμένες κυρώσεις για την Λευκορωσία υπό την αίρεση ότι ανάλογη θα ήταν η απόφαση και για την Τουρκία».

Δηλώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι «θεωρώ ότι είναι προς την ορθή κατεύθυνση το γεγονός ότι η διασύνδεση των δύο βασικών ζητημάτων συζήτησης -που επιδιώξαμε- έγινε από την πλειοψηφία των εταίρων μας αποδεκτή και επέτρεψε στο τέλος του Άτυπου Συμβουλίου και στα δύο θέματα που προανέφερα να υπάρχει συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο. Πολιτική Συμφωνία για τις επόμενες κινήσεις της ΕΕ».

Μάλιστα, τόνισε ότι είχε ξεκαθαριστεί από την αρχή, ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ή επιλεκτική ευαισθησία αν θέλετε όταν παραβιάζονται αρχές και αξίες και της ΕΕ και είναι θετικό ότι αυτή η προσέγγιση, μέσα στο πλαίσιο της μακράς συζήτησης που είχαμε συμφωνήθηκε από τους εταίρους μας».

Τονίστηκε δε, πως «η περίοδος μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι καθοριστικής σημασίας για το πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση. Από τη μια η ΕΕ θα προχωρήσει στην υλοποίηση αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί σε σχέση με άτομα που εμπλέκονται στις παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της ΚΔ. Αυτή ήταν η πολιτική συναντίληψη χθες».

Τέλος, μίλησε και για το μέλλον και για τον ρόλο της Γερμανίας. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «οφείλω να πω ότι τον πρώτο λόγο έχει η Γερμανία και η Καγκελάριος της χώρας. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα κρίνουν και τις αποφάσεις που θα ληφθούν στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Σημειώνεται ότι η κοινή θέση που επιβεβαιώθηκε χθες για την ανάγκη διαλόγου για επίλυση τέτοιων θεμάτων ή παραπομπή του θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα κριθει και αναλόγως των εξελίξεων της πρωτοβουλίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top