ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Το Oruc Reis θα παραμείνει στην Αν. Μεσόγειο για τρεις μήνες

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Το Oruc Reis θα παραμείνει στην Αν. Μεσόγειο για τρεις μήνες

Το Oruc Reis θα παραμείνει στην Αν. Μεσόγειο για τρεις μήνες, λέει ο Τσαβούσογλου – Θέτει θέμα κυριαρχίας των Δωδεκανήσων ο Μπαχτσελί

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις θα παραμείνει στην ανατ. Μεσόγειο για 90 ημέρες, ανακοίνωσε απόψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι «Α Χαμπέρ».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε ότι θα εκδίδονται «τμηματικές» Navtex για την παραμονή του Ορούτς Ρέις στην ανατ. Μεσόγειο, που θα αφορούν την κάθε περιοχή ξεχωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Όπως διευκρίνισε, οι πρώτες Navtex θα αφορούν έρευνες σε δυτικές περιοχές (σ.σ. περιοχές τουρκο-λιβυκού μνημονίου) και στο τέλος του 3μήνου το Ορούτς Ρέις θα πλησιάσει την (τουρκική) ηπειρωτική χώρα.

Μπαχτσελί: Θέτει ζήτημα κυριαρχίας των Δωδεκανήσων

Μετά τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, τη σκυτάλη στην απειλή του πολέμου πήρε ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης δήλωσε ότι τα σχέδια της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων της σε 12 μίλια αποτελούν αιτία πολέμου για την Τουρκία, ενώ για την πρόσκληση της Μέρκελ προς τις χώρες της ΕΕ να στηρίξουν την Ελλάδα είπε ότι ισοδυναμεί με κάλεσμα για Σταυροφορία και ζήτησε να επανεξεταστεί το σημερινό καθεστώς των Δωδεκανήσων.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, πολιτικά και άλλα χαρακτηριστικά των Δωδεκανήσων, θα αναζωογονήσει τις ελπίδες για ειρήνη και σταθερότητα στο Αιγαίο και θα αντισταθμίσει την αδικία εναντίον της χώρας μας, αν εξεταστεί πάλι το νομικό καθεστώς τους», είπε ο στενός σύμμαχος του Ερντογάν, επισείοντας μάλιστα τον κίνδυνο μιας ανάφλεξης στο Αιγαίο.

Από ethnos.gr

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top