ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη 10/9 υποβάλει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ τις προτάσεις της για τον μηχανισμό αποκλιμάκωσης

Την Πέμπτη 10/9 υποβάλει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ τις προτάσεις της για τον μηχανισμό αποκλιμάκωσης

Την Πέμπτη 10/9 θα υποβάλει η Ελλάδα στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ τις προτάσεις της για τον ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης. 


Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συζήτηση σε επίπεδο Πρέσβεων στο πλαίσιο της Συμμαχίας που διεξήχθη κατόπιν ελληνικού αιτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής κυβέρνησης,  η συνεδρίαση αποτέλεσε μια ιδιαίτερα χρήσιμη ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες ενός μέλους της Συμμαχίας σε βάρος της ίδιας της ασφάλειας και της συνοχής της Συμμαχίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά προέβη σε μια εκτενή παρουσίαση της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αναδεικνύοντας την τουρκική υπαιτιότητα και τις επιπτώσεις στην ασφάλεια της Νότιας πτέρυγας της Συμμαχίας.

Τονίστηκε, τόσο από την Ελλάδα όσο και από ορισμένους άλλους Συμμάχους, δέσμευση σε Αρθρο 1 Καταστατικού Χάρτη ΝΑΤΟ που αναφέρεται σε Χάρτη ΗΕ και ειδικότερα σε ειρηνική επίλυση διαφορών και υποχρέωση μη χρήσης ή απειλής βίας.

Η Ελλάδα τόνισε επιπλέον ανάγκη άμεσης απόσυρσης συνόλου τουρκικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου Oruç Reis, από περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας. «Η Ελλάδα παραμένει πάντα έτοιμη για διάλογο, βάσει του διεθνούς δικαίου, χωρίς απειλές και εκβιασμούς από την πλευρά της Τουρκίας και επί της μόνης διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top