ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Το δημόσιο ευχαριστώ της κας Μ. σε γνωστό βουλευτή -Την βοήθησε ο κόσμος, δηλώνει ξεχασμένη από την Πολιτεία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Το δημόσιο ευχαριστώ της κας Μ. σε γνωστό βουλευτή -Την βοήθησε ο κόσμος, δηλώνει ξεχασμένη από την Πολιτεία

Περί τα τέλη του περασμένου μήνα δημοσιοποιήσαμε την ιστορία της 50χρονης Μ. Έχοντας προβλήματα υγείας βρέθηκε σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση με τον σπιτονοικοκύρη της να της κάνει έξωση…

Την ίδια στιγμή, ούσα λήπτρια βοηθήματος του δημοσίου (Ε.Ε.Ε.), ερχόταν αντιμέτωπη με κλειστές πόρτες, αφού κανείς σπιτονοικοκύρης δεν ήταν διατεθειμένος να της κάνει ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Τα προβλήματα ξεπεράστηκαν εν μέρει καθώς μετά και το σχετικό μας δημοσίευμα, κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν.

«Βρέθηκε κάποιοι πολύ καλοί άνθρωποι που μου ενοικίασαν διαμέρισμα σε καλή περιοχή, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως είμαι λήπτρια δημόσιου βοηθήματος» μας ανέφερε η κα Μ. Πρόσθεσε ότι ο βουλευτής Χριστάκης Τζιοβάνης, μόλις πληροφορήθηκε την ιστορία της, φρόντισε να την ενισχύσει οικονομικά.

«Ξέρω ότι ο κ. Τζιοβάνης βοηθά πολύ κόσμο. Δεν ήθελε να δώσω δημοσιότητα, αλλά νοιώθω πως πρέπει να πω μια καλή κουβέντα. Τον ευχαριστώ δημόσια για την ευαισθησία του. Γνωρίζω ότι είναι πιθανόν να μην υποβάλει ξανά υποψηφιότητα, κι αυτό τον τιμά ακόμη περισσότερο. Βοηθά τον κόσμο γιατί πραγματικά το νοιώθει, χωρίς να διεκδικεί εύσημα» μας είπε η κα Μ.

Παρ΄ όλα αυτά δεν ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα: «Από τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας μου έχουν υποσχεθεί ένα εφ άπαξ ποσό που θα με βοηθήσει να βελτιώσω τις συνθήκες διαβίωσής μου. Με επισκέφτηκε τον περασμένο Ιούλιο ο κ. …., λειτουργός των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας, και μόλις αντιλήφθηκε πόσα προβλήματα έχω, μου ανέφερε ότι θα μεριμνήσει ώστε να λάβω ένα ποσό που θα με βοηθήσει να σταθώ στα πόδια μου και να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Από τότε, όμως, δεν έγινε τίποτα. Για να καταλάβετε, δεν έχω ένα τραπέζι, ένα έπιπλο. Κάθομαι σε μια πτυσσόμενη καρέκλα. Δεν ζητώ πολυτέλειες, παρά μόνο τα απαραίτητα. Χρησιμοποιώ ένα κασόνι για τραπεζάκι. Νοιώθω ότι στο Υπουργείο δεν ασχολούνται με την περίπτωσή μου, τη στιγμή που γνωρίζω πως έχουν βοηθηθεί άτομα με πολύ λιγότερα προβλήματα».

Συμπλήρωσε πως το Υπουργείο θα μεριμνήσει για καταβολή δυο ενοικίων, αλλά εξήγησε πως το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Να σημειωθεί ότι η κα Μ. πέραν της τραγικής οικονομικής της κατάστασης αντιμετωπίζει και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας (στένωση δίσκων, κύστες στα νεφρά).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top