ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία εκφράζει το ΠΣΕ για την κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ανησυχία εκφράζει το ΠΣΕ για την κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 29/9 την ανησυχία του για τις αρνητικές εξελίξεις από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και ζητά άμεση κατάπαυση πυρός και των εχθροπραξιών.


"Πίσω από αυτή την κλιμάκωση για τις συνοριακές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, κρύβεται ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων. Αυτοί που πληρώνουν γι’ άλλη μια φορά με το αίμα τους τις πολεμικές συγκρούσεις, είναι οι λαοί. Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το αποτέλεσμα ξεσπάσματος ενός νέου πολέμου", αναφέρει.
 
Το ΠΣΕ θεωρεί, προστίθεται, ότι ο μοναδικός δρόμος για την επίλυση των διαφορών, που χρονολογούνται εδώ και πάνω από 30 χρόνια μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, είναι ο δρόμος της ειρήνης και η επιστροφή στο διάλογο. "Απαιτούμε άμεση κατάπαυση του πυρός και των εχθροπραξιών. Απαιτούμε, όπως η διεθνής κοινότητα ασκήσει τις ανάλογες πιέσεις, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και να ανοιχτεί το συντομότερο ο διάλογος με στόχο την ειρηνική επίλυση των διαφορών", καταλήγει η ανακοίνωση.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top