ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΑΚΕΛ - Κυβέρνησης για Τουρκία και Κυπριακό - 'Ο Αναστασιάδης του τότε θα καθύβριζε τον Αναστασιάδη του σήμερα'

Κόντρα ΑΚΕΛ - Κυβέρνησης για Τουρκία και Κυπριακό - 'Ο Αναστασιάδης του τότε θα καθύβριζε τον Αναστασιάδη του σήμερα'

Συνεχίζεται η κόντρα ΑΚΕΛ – Κυβέρνησης σε σχέση με την διαχείριση των διεθνών εξελίξεων, τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και τον συνεπακόλουθο επηρεασμό στις συνομιλίες για το Κυπριακό, με τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ να υποστηρίζει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αλλάξει ριζικά την πολιτική του θέση.

Α. Κυπριανού: "Ο Αναστασιάδης του τότε θα καθύβρισε τον Αναστασιάδη του σήμερα"

Πρώτος μπήκε στο χορό των κατηγοριών ο Άντρος Κυπριανού εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο οποίος επισήμανε στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ πώς «ο Αναστασιάδης του τότε όχι μόνο δεν ταυτίζεται με τον Αναστασιάδη του σήμερα, αλλά αν περνούσε κι από το χέρι του θα τον καθύβριζε».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «αυτοί που πανηγυρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος ότι τους στηρίζουν, έχουν ξεκαθαρίσει ότι διαφωνούν με λύση ΔΔΟ». Φυσικά, άφησε στην απ’ έξω το ΔΗΚΟ, καθώς «τους ασκεί έντονη κριτική».

Ξεκαθάρισε δε πως και το ΑΚΕΛ θεωρεί πως η Τουρκία φταίει, επισημαίνοντας πως έχουν δίκαιο σε αυτό, ότι γίνεται πιο προκλητική και αδιάλλακτη. Όμως, διερωτήθηκε γιατί δεν σκέφτεται η κυβέρνηση πως το ότι αρνείται η Ε.Ε. να εκδώσει κυρώσεις, δεν σχετίζεται μόνο με τα συμφέροντα, αλλά αφορά και την έλλειψη πειστικότητας εκ μέρους μας, ότι όντως είμαστε έτοιμοι για λύση.

Τους κάλεσε δε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την «καραμέλα, πως το ΑΚΕΛ χρησιμοποιεί επιχειρήματα Ερντογάν» γιατί ξέρουν ότι ο κόσμος τον φοβάται. «Ο ηγέτης μιας χώρας έχει υποχρέωση να αναλύει πολιτικά», κάνοντας λόγο για την έκθεση του ΟΗΕ το 2017 στην οποία, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, αποενοχοποιείται η Τουρκία και επισημαίνεται πως ο Αναστασιάδης δεν είχε το σθένος να «πάει μέχρι τέλους».

«Να απαντήσουν στον Πρόεδρο του ΟΗΕ» κάλεσε την κυβέρνηση ο Άντρος Κυπριανού, ενώ είπε ότι οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο που θα βοηθήσει στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Κ. Κούσιος: "Δεν ακούμε εισηγήσεις και επιχειρηματα αλλά γενικούς αφορισμούς"

Με την σειρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας επίσης στο Κρατικό Ραδιόφωνο, επανέλαβε πως δεν έχει ακούσει εισηγήσεις και επιχειρήματα αλλά μόνο «γενικούς αφορισμούς για μαθητευόμενους μάγους».

Διερωτήθηκε δε ποιες είναι αυτές οι ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση και δεν τις έχει κάνει, ενώ κάλεσε το ΑΚΕΛ να εξηγήσει ποιες είναι αυτές οι αμφιταλαντεύσεις και παλινδρομήσεις που επικαλείται.

Τέλος, τόνισε πώς «δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση πλην του ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις έκνομες ενέργειές της για να πάμε σε διαπραγματεύσεις όχι κάτω από απειλές». «Και σχεδιασμό έχουμε και πρόγραμμα, γιατί λοιπόν συνεχίζουμε αυτή τη συζήτηση σε μια κρίσιμη για την πατρίδα ώρα;» συμπλήρωσε ο κ. Κούσιος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top