ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Πρέπει να προσέχουμε για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε τοπικά lockdown» - Τι δηλώνει στο ThemaOnline για το εμβόλιο

Δρ. Καραγιάννης: «Πρέπει να προσέχουμε για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε τοπικά lockdown» - Τι δηλώνει στο ThemaOnline για το εμβόλιο

Για τις αλυσίδες κρουσμάτων που δημιουργήθηκαν στο ποδόσφαιρο, τις πρώτες εκτιμήσεις μετά το άνοιγμα των σχολείων, την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, το εμβόλιο αλλά και για τις ανησυχίες της επιστημονικής ομάδας μίλησε στο ThemaOnline ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Toυ Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο ο δρ. Καραγιάννης, καθώς έχουμε δυο ομάδες που πλήγηκαν σοβαρά από τα κρούσματα και συγκεκριμένα η μία αριθμεί περίπου 44 άτομα που μολύνθηκαν. Όπως τόνισε πρέπει να υπάρξει συμμάζεμα στις προπονήσεις, αλλά και αυστηρή τήρηση των μέτρων για να σταματήσει η διασπορά.

Τρεις εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων ο δρ. Καραγιάννης δήλωσε πως παρόλο που είχαμε κρούσματα σε σχολεία μόνο μια αλυσίδα δημιουργήθηκε στην Λεμεσό, αλλά το καλό είναι πως δεν είναι μεταξύ των παιδιών στα σχολεία, αλλά αφορούν κυρίως μεταδόσεις στο οικογενειακό περιβάλλον.

Για τις εκρήξεις κρουσμάτων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα καθημερινά στην Ελλάδα ο δρ. Καραγιάννης σημείωσε πως μέχρι στιγμής η Κύπρος απέχει αρκετά από αυτή την κατάσταση, ωστόσο υπογράμμισε πως είναι παράδειγμα το οποίο πρέπει όλους να μας ανησυχεί και να τηρούμε σωστά τα μέτρα, αν δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Όσον αφορά το θέμα του εμβολίου είπε πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και οι δοκιμές οδηγούν σε ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ενώ ανέφερε πως πολύ πιθανόν να μπορεί να κυκλοφορήσει αρχές του νέου χρόνου, τονίζοντας παράλληλα όμως πως τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

Τέλος όσον αφορά τα μέτρα αυτοπροστασίας που ισχύουν στην Λάρνακα αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού δήλωσε πως πρέπει όλος ο κόσμος να κάνει ακόμα λίγη υπομονή και να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς με τις δικές του ματιές παρατηρεί πως υπάρχει αρκετή χαλάρωση από τον κόσμο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Πρέπει να προσέχουμε για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε τοπικά lookdowns.» 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top