ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσθετη υποστήριξη από Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου της Αλιείας μετά από αίτημα της Κύπρου

Πρόσθετη υποστήριξη από Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου της Αλιείας μετά από αίτημα της Κύπρου

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου της Αλιείας (EFCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει πρόσθετη επιχειρησιακή υποστήριξη όπως ζήτησε η Κύπρος στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου ανάπτυξης του Ανατολικού Ατλαντικού και της Μεσογείου (JDP).

Η υποστήριξη προς την Κύπρο βασίζεται σε κοινή ανάλυση κινδύνου που έδειξε σε αυτόν τον τομέα την υψηλή πιθανότητα πιθανών παράνομων αλιευτικών δραστηριοτήτων.

Τα JDP είναι το όχημα μέσω του οποίου η EFCA οργανώνει την ανάπτυξη ανθρώπινων και υλικών πόρων ελέγχου και επιθεώρησης που συγκεντρώνονται από τα κράτη μέλη και την EFCA.

Μια κοινή εκστρατεία αεροπορικής επιτήρησης πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο νότιο τμήμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου, με ένα διασκευασμένο ελαφρύ δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Diamond DA62  που διατίθεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) αφιερωμένο σε δραστηριότητες ελέγχου της αλιείας, σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές ελέγχου της αλιείας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κοινής αποστολής, η EFCA ήταν επικεφαλής του συντονισμού της επιχείρησης με τις Κυπριακές Αρχές και την Ευρωπαϊκή Ομάδα Παρακολούθησης (EMT) του Frontex.

Η από κοινού χρήση της αεροπορικής ικανότητας πολλαπλών χρήσεων της Frontex για την υποστήριξη των συντονισμένων δραστηριοτήτων της EFCA, καθώς και την υποστήριξη σε άλλες λειτουργίες ακτοφυλακής, καθορίζεται στη συμφωνία επιπέδου εξυπηρέτησης (SLA) μεταξύ των δύο οργανισμών καθώς και είναι ενσωματωμένη στις βασικές αρχές ευρωπαϊκής συνεργασία στον τομέα των ακτοφυλακών.

Η EFCA συνεργάζεται στενά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και έτσι ο δορυφόρος COPERNICUS διατέθηκε για την υποστήριξη αυτής της συγκεκριμένης επιχειρησιακής δράσης στην Κύπρο. Παρομοίως αεροπορική κάλυψη επικύρωσε επίσης μη συνεργαζόμενα σκάφη (αυτά που δεν εκπέμπουν θέση) στην περιοχή ενδιαφέροντος. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν περίπου 80 ώρες πτήσης σε απομακρυσμένες περιοχές της ΑΟΖ της Κύπρου, οι οποίες συνέβαλαν στην αυξημένη επίγνωση της κατάστασης και στην αύξηση της πρόληψης παράνομων δραστηριοτήτων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top