ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το Renault Arkana ετοιμάζεται για είσοδο στην Ευρωπαϊκή αγορά

Το Renault Arkana ετοιμάζεται για είσοδο στην Ευρωπαϊκή αγορά

Η Renault αξιοποιεί την υπεροχή της στην κατηγορία των SUV, μια κατηγορία που αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζει μια τολμηρή προσθήκη στη γκάμα της. Πρόκειται για το Arkana, ένα Coupe SUV που θα τοποθετηθεί μεταξύ των μοντέλων Captur και Kadjar και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2021.

Το Renault Arkana είναι ένα μοντέλο με καινοτόμο coupe σχεδιασμό, τεχνολογία αιχμής και υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας, πάντα στα πρότυπα του Γάλλου κατασκευαστή. Είναι κατασκευασμένο πάνω στην πλατφόρμα CMF-B με τη μεγάλη διαφορά να εντοπίζεται στο κεκλιμένο πίσω μέρος. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι η ίδια πλατφόρμα στην οποία κτίστηκαν τα πετυχημένα Captur δεύτερης γενιάς και Clio πέμπτης γενιάς και πρόσφατα κατέκτησαν την ανώτατη διάκριση πέντε αστεριών στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP.

Στον εξωτερικό σχεδιασμό ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα σε σχήμα C, όπως και σε άλλα μοντέλα του εργοστασίου, ο έντονος προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και φυσικά η οροφή του που ορίζει και τον coupe χαρακτήρα του νέου Arkana.
Εσωτερικά το γαλλικό μοντέλο διατηρεί τη σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας με την κεντρική κονσόλα να είναι ελαφρώς ανυψωμένη για μεγαλύτερη εργονομία. Εκεί όπου βρίσκεται και η κεντρική οθόνη αφής 7 ή 9,3 ιντσών του συστήματος infotainment ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων. Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, αυτός φτάνει τα 508 λίτρα ενώ με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος εκτοξεύεται στα 1.333 λίτρα

Κατά την παρουσίαση του στην Ευρωπαϊκή αγορά το Arkana θα διατίθεται αρχικά σε εκδόσεις TCe 140 και TCe 160, με κινητήρες micro-hybrid ενώ και στις δύο περιπτώσεις θα παίρνουν κίνηση από το νέο τετρακύλινδρο turbo 1,3 λίτρων κινητήρα της μάρκας με αποδόσεις 140 και 160 ίππων αντίστοιχα. Μαζί και ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.6 λίτρων με απόδοση 115 ίππους. Οι κινητήρες θα μπορούν να συνδυαστούν και με το CVT X-Tronic αυτόματο κιβώτιο αλλά και με το σύστημα τετρακίνησης της Renault.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top