ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κουλλά κάνει λόγο για διάδοση αβάσιμων ψιθύρων από Κουκουμά για τα στεγαστικά προγράμματα

Ο Κουλλά κάνει λόγο για διάδοση αβάσιμων ψιθύρων από Κουκουμά για τα στεγαστικά προγράμματα

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς δήλωσε σήμερα ότι η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων "διαδίδει αβάσιμους ψιθύρους, που δημιουργούν πανικό ανάμεσα στα νεαρά ζευγάρια" σε σχέση με τα στεγαστικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων, ο κ. Κουλλάς είπε πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν πως παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν προκύψει τόσο απρόσμενα τους τελευταίους μήνες, τα στεγαστικά προγράμματα του Υπουργείο Εσωτερικών, συνεχίζονται κανονικά.
 
Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι έχει επιταχυνθεί η έγκριση εκατοντάδων νέων αιτήσεων, νέων ζευγαριών προσφύγων αλλά και όλων των υπόλοιπων στεγαστικών προγραμμάτων που αφορούν τα νέα ζευγάρια στον τόπο μας. Πρόσθεσε, πως όχι μόνο δεν έχει μειωθεί το συγκεκριμένο κονδύλι, «όπως ψευδώς διαδιδόταν προηγουμένως, αλλά έχουν μεταφερθεί πρόσθετες πιστώσεις ώστε να συνεχίζονται οι πληρωμές κανονικά μέχρι το τέλος του χρόνου».
 
Την ίδια στιγμή, ανέφερε ο κ. Κουλλάς, έχουν ήδη προϋπολογιστεί αυξημένα κονδύλια για τον προϋπολογισμό του 2021 και του 2022 και σημείωσε ότι από τα 24 εκ ευρώ το 2022 θα υπάρξει αύξηση στα 44,5 εκ για αυτό τον σκοπό.

«Ό,τι και να κάνουμε βεβαίως δεν μπορούμε να αποτρέψουμε το ΑΚΕΛ και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο της Επιτροπής Προσφύγων να διαδίδει αβάσιμου ψιθύρους για προφανείς λόγους για να δημιουργεί σύγχυση και πανικό ανάμεσα στα νέα ζευγάρια. Την ίδια στιγμή», είπε, δεν μπορούμε να αποτρέψουμε το ΑΚΕΛ από το να ζητά καθημερινά αυξήσεις δεκάδων εκατομμυρίων καθημερινά.

Πρόσθεσε ότι οι πόροι ενός κράτους είναι πεπερασμένοι και πρέπει να αξιοποιούνται με τον σοφότερο και τον καλύτερο και τον δικαιότερο τρόπο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι είναι δεδομένο ότι θα πληρωθούν όλοι όσοι έχουν εγκριθεί από τα τέλη του 2019 μέχρι και την πανδημία του κορωνοϊού τον Μάρτιο. Έχουν μεταφερθεί, πρόσθετε, πιστώσεις για να συνεχίσουν οι πληρωμές μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Το σημαντικότερο, είπε ο κ. Κουλλάς, είναι ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο που θα τεθεί ο νέος προϋπολογισμός αυξημένος κατά 7-8 εκ και θα ανέρχεται συνολικά γύρω στα 38 εκ για το 2021, οι πληρωμές θα επιταχυνθούν και αυτό έχουμε ζητήσει όλοι. Παράλληλα, κατέληξε, είναι σε λειτουργία και όλα τα άλλα προγράμματα του ΥΠΕΣ για τους νέους, τις ορεινές περιοχές, τις ακριτικές περιοχές, τις επιδιορθώσεις πολυκατοικιών και κατοικιών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top