ΚΟΣΜΟΣ

Ειδική πτήση από το Παρίσι στο Νεπάλ μετέφερε 206 επιζήσαντες

Ειδική πτήση από το Παρίσι στο Νεπάλ μετέφερε 206 επιζήσαντες

Με ειδική πτήση, που προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ρουασί της γαλλικής πρωτεύουσας, μεταφέρθηκαν από το Νεπάλ 206 επιζήσαντες του σεισμού, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Γάλλοι.

Συγκεκριμένα από το σεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο στο Νεπάλ και ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 5.500 ανθρώπους.  
Το Airbus A350 προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 06:45 ώρα Κύπρου, μεταφέροντας 206 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά και 26 τραυματίες. Σχεδόν όλοι είναι Γάλλοι με εξαίρεση περίπου 15 υπηκόους Ελβετίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς βρισκόταν στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τους επιζήσαντες του σεισμού. Παράλληλα, ένα δεύτερο αεροσκάφος από τη Γαλλία, μεταφέροντας 20 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού και περίπου 100 εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας, έφθασε σήμερα το πρωί στο Κατμαντού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πρώτη πτήση από τη Γαλλία με ανθρωπιστική βοήθεια - 25 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού και 55 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και σε
ανθρωπιστικές οργανώσεις - προσγειώθηκε χθες Τετάρτη στην πρωτεύουσα του Κατμαντού.

Συνολικά 5.489 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων επειγουσών καταστάσεων του Νεπάλ, ενώ δεκάδες άλλοι σκοτώθηκαν στην Ινδία και στην Κίνα.

Από το σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών τραυματίστηκαν περίπου 8.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οκτώ από τα 28 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας έχουν πληγεί από την καταστροφή. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με 33 ξένους η τύχη των οποίων αγνοείται. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 15 Ισραηλινοί, πέντε Καναδοί, τρεις πολίτες του Μπανγκλαντές και τρεις Γάλλοι.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top