ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή - Οι συζητήσεις για τα νέα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή - Οι συζητήσεις για τα νέα μέτρα

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες και ημέρες για την περαιτέρω διαχείριση της πανδημίας στο νησί, καθώς μετά από την σύσκεψη μεταξύ ΠτΔ και Επιδημιολογικής Ομάδας, μπήκαν οι βάσεις για τα νέα μέτρα που θα υπάρξουν.

Όπως πληροφορούμαστε, η χθεσινή συνάντηση είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα.

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή

Σημειώνουμε πως σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, τόνισε πως το σύστημα υγείας είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, χρειάζεται όμως να δράσουμε προληπτικά. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η ενημέρωσε που έλαβε, χωρίς να είναι μυστικό το ότι συζητούνται τα επόμενα βήματα για περιοριστικά μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικοί και Υπουργείο διαμηνύουν διαρκώς πως δεν πρέπει να μας καθησυχάζει η μείωση των περιστατικών, καθώς οι ανακοινώσεις των πρώτων ημερών της εβδομάδας δεν είναι ενδεικτικές, αφού δεν γίνεται ικανοποιητικός αριθμός εξετάσεων λόγω Σ/κ.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως υπάρχουν ανοιχτές πληγές με μεγάλες εστίες διασποράς στην κοινότητα, με πιο πρόσφατη αυτήν που ξεκίνησε στο σφαγείο στην Κάτω Μονή, χωρίς να κατέστη ακόμη δυνατό να διασαφηνιστεί η ακριβής διασπορά της στην γύρω περιοχή και όχι μόνο.

Παράλληλα, ο ιός μπαίνει για τα καλά και στα σχολεία (η Εμπορική Σχολή Μιτσή αποφάσισε το κλείσιμό της για 2 εβδομάδες), ενώ περιστατικά εντοπίστηκαν και στο Μέλαθρον Αγωνιστών, με την κατάσταση να παραμένει κρίσιμη καθώς διαβιούν ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι.

Οι συζητήσεις για νέα μέτρα
Όπως μεταδώσαμε και χθες, δεν αποτελεί μυστικό πως στο 'τραπέζι΄ έπεσαν και νέα πρόσθετα μέτρα αναχαίτισης της έξαρσης των κρουσμάτων μετά απο εισηγήσεις της επιδημιολογικής ομάδας τα οποία ο Νίκος Αναστασιάδης θα επεξεργαστεί και εντός 2 ημερών (δήλωση Δευτέρας 09/11) θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέσω διαγγέλματος όπως συνηθίζει ο ΠτΔ.

Όπως πληροφορούμαστε, αυτά αφορουν τόσο τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο.
Στο μυαλό του Προέδρου που ανησυχεί έντονα για την κατάσταση που επικρατεί βρίσκεται και το τοπικό lockdown, κυρίως όσον αφορά τη Λεμεσό και την Πάφο. Δεν αποκλείεται να επιστρέψουν τα γραπτά μηνύματα στο 8998, ενώ πιθανό μέτρο θα είναιι η απαγόρευση διακίνησης από τη μία πόλη στην άλλη.

Ορατό είναι το σενάριο να αποφασιστεί μείωση στον αριθμό των ατόμων που συναθροίζονται ή ακόμη να απαγορευτούν και οι επισκέψεις σε σπίτια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top