ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξυπνες πινακίδες από ΕΤΑΠ Πάφου για διαδραστική πληροφόρηση σε σημεία ενδιαφέροντος

Έξυπνες πινακίδες από ΕΤΑΠ Πάφου για διαδραστική πληροφόρηση σε σημεία ενδιαφέροντος

Έξυπνες πινακίδες προωθεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, παρέχοντας διαδραστική πληροφόρηση σε σημεία ενδιαφέροντος.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός έξυπνων πινακίδων για πιλοτική τοποθέτηση σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στην επαρχία, καθώς η ΕΤΑΠ Πάφου συνεχίζει τις προσπάθειες αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας και υλοποίησης δράσεων για μετατροπή της επαρχίας Πάφου σε έξυπνο προορισμό (SMART destination).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, ο διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου, Νάσος Χατζηγεωργίου, αναφέρει ότι οι εν λόγω “έξυπνες” πινακίδες θα είναι κατασκευασμένες από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, θα είναι διακριτικές σε μέγεθος και θα φέρουν QR codes (Quick Response code) όπου μέσω διαδικτύου θα παρέχεται στους επισκέπτες μια καινοτόμος, πλούσια, έξυπνη και διαδραστική πληροφόρηση σε σύγκριση με την περιορισμένη πληροφόρηση που προσφέρει σήμερα μια στατική και συνήθως ογκώδης πινακίδα.

Μέσω του συνδέσμου που θα προσφέρει το QR Code στο διαδίκτυο, ο επισκέπτης θα μπορεί να επιλέξει από το κινητό του την γλώσσα της αρεσκείας του, ενώ θα του προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα επιλογών πληροφόρησης από απλή περιγραφή, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ακουστική ξενάγηση μέχρι video, 360º περιήγηση, προστίθεται .

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι η καινοτόμος αυτή προσέγγιση, αναμένεται να επιφέρει αρκετά άλλα οφέλη, όπως περιορισμό της οπτικής ρύπανσης, αφού οι ογκώδεις στατικές πινακίδες θα αντικατασταθούν με πολύ διακριτικές πινακίδες, ευελιξία στον σχεδιασμό, ευκολία στην αναβάθμιση της πληροφόρησης /αλλαγής περιεχομένων, μικρότερο ετήσιο κόστος συντήρησης, σύνδεση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωση και λήψη στατιστικών δεδομένων επισκεψιμότητας.

Στο μεταξύ η ΕΤΑΠ Πάφου προγραμματίζει την τοποθέτηση τέτοιων πινακίδων σε διάφορες περιοχές, αρχικά στην ενδοχώρα, σε πιλοτική βάση, σε κοινότητες όπως Κρήτου Τέρρα, Αρόδες, Νέο Χωρίο, Αργάκα, Γιαλιά-Αγία Μαρίνα, Πωμό και εάν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά τότε η πρακτική αυτή, όπου είναι εφικτό, θα επεκταθεί και σε άλλες κοινότητες, περιοχές και σημεία ενδιαφέροντος, καταλήγει η ανακοίνωση.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top