ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισέλ σε Ερντογάν: Να αρχίσουν συνομιλίες με Ελλάδα και για λύση του Κυπριακού

Μισέλ σε Ερντογάν: Να αρχίσουν συνομιλίες με Ελλάδα και για λύση του Κυπριακού

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, "η κλήση προγραμματίστηκε κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας" και ο Πρόεδρος Μισέλ εξήγησε στον Πρόεδρο Ερντογάν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε την ανάγκη η αποκλιμάκωση να διατηρηθεί και να εμβαθυνθεί".

Επίσης, ανέφερε ο αξιωματούχος, ο κ. Μισέλ τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσουν και πάλι οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τέλος, τόνισε ότι "οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν".

Οι Πρόεδροι συμφώνησαν να διατηρήσουν τους μεταξύ τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς. Κληθείς να εξηγήσει τι σημαίνει "να εμβαθυνθεί η  αποκλιμάκωση", ο κοινοτικός αξιωματούχος εξήγησε ότι, "τους τελευταίους μήνες έχουμε δει εχθρικά σχόλια και ενέργειες. Αυτά αναφέρονται με σαφήνεια στα συμπεράσματα της περασμένης εβδομάδας, επομένως απαιτείται αποκλιμάκωση".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top