ΔΙΕΘΝΗ

Το Eurogroup συμφώνησε με την αξιολόγηση Κομισιόν επί του προσχεδίου προϋπολογισμού της Κύπρου

Το Eurogroup συμφώνησε με την αξιολόγηση Κομισιόν επί του προσχεδίου προϋπολογισμού της Κύπρου

Το Eurogroup συμφώνησε με την αξιολόγηση της Κομισιόν επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού της Κύπρου κατά το σημερινό Eurogroup, το οποίο διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη από τις 14:00 ως τις 16:30  ώρα Βρυξελλών, και στο οποίο την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης,  όπως ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση το Υπουργείο Οικονομικών. Το προσχέδιο είναι "πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής της Ευρωζώνης", αναφέρει.

Τα προσχέδια προϋπολογισμών για το 2021 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης και το Eurogroup αφενός τόνισε τη σημασία τους  "για τη συγκράτηση των συνεπειών του κορωνοϊού και την επόμενη χρονιά", αφετέρου "εξήρε τη σημασία των προϋπολογισμών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, απόρροια της πανδημίας, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το 2021 οι προϋπολογισμοί να παραμείνουν υποστηρικτικοί σε όλους τους τομείς, ειδικά στον τομέα της υγείας".

Όπως ανακοινώθηκε, συμφωνήθηκε ότι, "τα κράτη μέλη θα συνεχίσουν να έχουν συντονισμένες δράσεις μέσω των προϋπολογισμών τους για να αντιμετωπίσουν τόσο την πανδημία όσο και την ανάκαμψη".

"Όπως προκύπτει τόσο από την ανασκόπηση των μέτρων στήριξης που υλοποίησε η Κύπρος όσο και από τις παρατηρήσεις της Κομισιόν, έπειτα και από τις εξηγήσεις του Υπουργού Οικονομικών γύρω από τους προϋπολογισμούς, η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες που βρίσκονται προς την ορθή κατεύθυνση", αναφέρει το Υπουργείο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στη Λευκωσία, μετά από διαρροή υγραερίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top