ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πολίτες εντόπισαν νεκρό φλαμίνγκο στην Αλυκή - Αναμένονται οι εξετάσεις

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πολίτες εντόπισαν νεκρό φλαμίνγκο στην Αλυκή - Αναμένονται οι εξετάσεις

Νεκρό φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας, εντόπισαν πολίτες την περασμένη Δευτέρα, με τις εξετάσεις να αναμένονται για να εντοπιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, «πολίτες εντόπισαν φλαμίνγκο να επιπλέει νεκρό στην Αλυκή Λάρνακας το πρωί της Δευτέρας 04/01. Άμεσα για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το Κίνημα»

Εκ μέρους του Κινήματος, μετέβη στο σημείο ο κ. Νίκος Αυξεντίου ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας. Η Υπηρεσία Θήρας, έσπευσε στο σημείο όπου μετά από λίγη ώρα – λόγω του δύσβατου της περιοχής – ανέσυρε για έλεγχο και ταφή το νεκρό φλαμίνγκο.

Σε επικοινωνία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, αναφέρθηκε πως όχημα της Υπηρεσίας περιπολεί την περιοχή, ενώ βρίσκονται εν αναμονή του αποτελέσματος των εξετάσεων που θα δείξει τα αίτια θανάτου του πτηνού.

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται θάνατος φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας. Υπενθυμίζουμε πως πριν χρόνια λόγω της λειτουργίας σκοπευτηρίου στις ακτές της αλυκής Λάρνακας είχαν σημειωθεί μαζικοί θάνατοι φλαμίνγκο.

Αποδείχθηκε ότι είχαν δηλητηριαστεί από το μόλυβδο που περιείχαν τα σκάγια από το σκοπευτήριο», σημειώνει με προβληματισμό το Κίνημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top