ΕΛΛΑΔΑ: Της έριξαν ισόβια και ήταν αθώα – Με πόσα λεφτά θα αποζημιωθεί

ΕΛΛΑΔΑ: Της έριξαν ισόβια και ήταν αθώα – Με πόσα λεφτά θα αποζημιωθεί

Στις 4 Νοεμβρίου 2014 μία γυναίκα συλλαμβάνεται για τη ληστεία και τη δολοφονία της γιαγιάς της στη Ρόδο.

Από εκείνη τη μέρα έως και τις 8 Φεβρουαρίου 2016 ήταν προσωρινά κρατούμενη στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θήβας, κατηγορούμενη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας. Η γυναίκα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 10 χρόνια.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 5 Νοεμβρίου 2018 έκρινε ομοφώνως αθώα λόγω αμφιβολιών την γυναίκα και ένοχο, όπως και πρωτοδίκως, τον αδελφό της στον οποίο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η αίτηση που υπέβαλε για την αναγνώριση και επιδίκαση αποζημίωσης για την άδικη φυλάκισή της από το Νοέμβριο του 2014 έγινε δεκτή χθες (14/01) από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η γυναίκα σύμφωνα με την εφημερίδα 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ' έχει κριθεί αμετακλήτως αθώα για την δολοφονία και ληστεία της γιαγιάς της και το δικαστήριο τής επιδίκασε αποζημίωση ύψους 29 ευρώ για κάθε ημέρα άδικης κράτησής της και συνολικά 42.340 ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE