ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το σκονάκι των χαλαρώσεων - Τι ανοίγει κατά σειρά, ποιοι μένουν στο περίμενε

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το σκονάκι των χαλαρώσεων - Τι ανοίγει κατά σειρά, ποιοι μένουν στο περίμενε

Το Λόφο του Προεδρικού Μεγάρου αναμένεται να ανέβουν πριν από τις 11κ30 σήμερα (Δευτέρα 25/1) τα μέλη της συμβουλευτικής και επιστημονικής ομάδας με σκοπό να συναντήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε μέχρι στιγμής, μερικές πρόνοιες αλλά και φάσεις του unlock μοιάζουν να έχουν κλειδώσει με την πρώτη φάση να προδιαγράφεται ελαφρώς πιο χαλαρή από την παρούσα κατάσταση.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και εννοώντας τα μικρά καταστήματα (φυσικά αναμένεται να γίνουν πολλαπλά τεστ σε εργαζόμενους για καλύτερη εικόνα κατά την επιστροφή) όμως κλειστά πιθανότατα θα μείνουν πολυκαταστήματα, υπερκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. 

Ο μεγάλος γρίφος αφορά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων αφού θεωρείται πως έχει 'κλειδώσει' η επιστροφή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων ενώ με αστερίσκο -και με τον τελευταίο λόγο να ανήκει στο αρμόδιο Υπουργείο (Παιδείας και Πολιτισμού). Όλες οι υπόλοιπες τάξεις θα συνεχίσουν κανονικά με τη μορφή τηλεκπαίδευσης.

Όπως όλα δείχνουν οι περιορισμοί σε διακίνηση (κέρφιου και 8998) καθώς και η απαγόρευση συναθροίσεων ακόμη και σε οικίες θα παραμείνουν στη ζωή μας για το επόμενο -τουλάχιστον- δεκαπενθήμερο ενώ κατά τη δεύτερη φάση χαλαρώσεων (δηλαδή το δεύτερο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου) αναμένεται ολικό άνοιγμα των σχολικών μονάδων, αφαίρεση του 8998 από τη ζωή μας (με το κέρφιου πιθανότατα να παραμένει).

Για εστίαση, καφετέριες εστιατόρια αλλά και γυμναστήριο λογικά... καλό Μάρτιο και τρίτη φάση αφού δε διαφαίνεται στο άμεσο μελλόν πρόθεση από πλευράς επιδημιολόγων να επιτρέψουν το άνοιγμα τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top