ΔΙΕΘΝΗ

Μπ. Τζόνσον: Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αποτρέπουν θανάτους

Μπ. Τζόνσον: Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αποτρέπουν θανάτους

Όλα τα διαθέσιμα εμβόλια πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικά ως προς την παροχή ενός υψηλού βαθμού προστασίας έναντι της σοβαρής ασθένειας και του θανάτου από κορωνοϊό και αυτό είναι το πιο σημαντικό, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός απαντούσε σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορούσε να καθυστερήσει η χαλάρωση του lockdown μετά από την έρευνα που έδειξε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ελάχιστα αποτελεσματικό έναντι της ήπιας και μέτριας σοβαρότητας ασθένειας από το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του κορωνοϊού.

Επισκεπτόμενος μονάδα παραγωγής γρήγορων τεστ πλευρικής ροής στο Ντάρμπι, ο κ. Τζόνσον πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να μελετά τα αποτελέσματα των δοκιμών αλλά και ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών στη Βρετανία προχωρά με πολύ ταχείς ρυθμούς.

Σημείωσε ότι μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου που αναμένεται να ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης εξόδου από το lockdown οι επιστήμονες θα έχουν αξιολογήσει την αντίδραση του πληθυσμού στα εμβόλια.

«Το πιο σημαντικό πράγμα», είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, «είναι ότι οι ειδικοί στα εμβόλια, οι επιστήμονες, γίνονται όλο και πιο γρήγοροι και πιο ειδικοί στην εύρεση νέων εμβολίων, των παραλλαγών των εμβολίων αν θέλετε, που μας επιτρέπουν να νικήσουμε τον ιό. Είμαστε όλο και πιο βέβαιοι ότι η επιστήμη, η ιατρική, κερδίζουν το πάνω χέρι από τον κορωνοϊό και όλες τις παράλογες του».

Ο κ. Τζόνσον επισήμανε παράλληλα την πρόσφατη μελέτη που έδειξε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca εμποδίζει τη μετάδοση του κορωνοϊού κατά 67%. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα εμβόλια γενικά θα προσφέρουν την έξοδο από την πανδημία», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top