ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έμιλυ Γιολίτη: Η ελευθερία του λόγου, τα «ψέματα» και η απάντηση για κατάχρηση εξουσίας -ΒΙΝΤΕΟ

Έμιλυ Γιολίτη: Η ελευθερία του λόγου, τα «ψέματα» και η απάντηση για κατάχρηση εξουσίας -ΒΙΝΤΕΟ

Καλεσμένη στην εκπομπή του ΡΙΚ «Προκλήσεις» ήταν η υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη.

Με αφορμή τον σάλο που ξέσπασε με την υπόθεση του parody λογαριασμού, η υπουργός τοποθετήθηκε λέγοντας αρχικά ότι «ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη, σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η σάτιρα, είναι αναμενόμενη για τους πολιτικούς. Στηλιτεύει τα κακώς έχοντα και μας κάνει να σκεφτόμαστε τι γίνεται γύρω μας. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που ο λόγος ο οποίος εκφράζεται, όταν δεν τίθεται στα πλαίσια της σάτιρας, οικογενειακή γαλήνη και τα προσωπικά δεδομένα και τη ζωή ενός ανθρώπου τότε τίθενται θέματα. Σε κάποιες περιπτώσεις απλά δεν είναι σάτιρα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε πως «ο πατέρας μου θα μπορούσε και ο ίδιος να υποβάλει παράπονο, δεν έχει καμία σχέση με τα ΜΚΔ, δεν διατηρεί λογαριασμό. Δεν είναι ενήμερος. Ήταν κάτι που θεώρησα ότι παραβίασε τη δική μου ιδιωτικότητα. Παρίστανε αρχικά ότι ήμουνα εγώ. Θεώρησα ότι αν δεν έκανα κίνηση θα μπορούσε να βάλει και μια ανάρτηση που θα αφορούσε τα παιδιά μου. Με είχε ενοχλήσει ότι άγγιξε τον πατέρα μου. Υπέβαλα ένα γραπτό στον Αρχηγό της Αστυνομίας. Δεν θεωρώ ότι έκανα λάθος στην παράδοση της διαδικασίας (σ.σ. ότι το έδωσα στον Αρχηγό). Δεν έδρασε διαφορετικά η Αστυνομία γιατί έδωσα εγώ το παράπονο. Δεν δέχομαι αυτή την κατηγορία. Είμαι πολίτης του τόπου και έχω το δικαίωμα να αποταθώ στην Αστυνομία. Δεν πιστεύω ότι διερευνά κάτι η Αστυνομία αυτή τη στιγμή. Έχω δηλώσει ότι δεν επιθυμώ τη συνέχιση αυτής της υπόθεσης. Από το πρωί ως τη νύχτα με λοιδορεί με αρκετά προσβλητικά ποστ. Έφτασε μέχρι το σημείο να πει ότι σκοπίμως έλειπα από το Υπουργείο. Δεν είναι εδώ που θέλουμε να φτάσουμε σαν κοινωνία».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «από πού προκύπτει ότι με κατηγορούν για κατάχρηση εξουσίας; Η Αστυνομία θα μπορούσε να δράσει με σωρεία τρόπων. Θα μπορούσε να επικοινωνήσει με το Twitter. Επέλεξε να πάει με την πληροφορία που πήρε στο Δικαστήριο και να πάρει ένταλμα έρευνας. Ήρθα στην πολιτική καθαρή. Όταν πλήττεται η οικογένειά μου πρέπει να βρω τρόπους ν’ αντιδράσω. Υπάρχει πολύς κόσμος που μου βρίσκει δίκαιο. Υπάρχουν άτομα που κάνουν θόρυβο. Εγώ δέχομαι τη σάτιρα. Όταν αφορούσε τον πατέρα μου αντέδρασα. Είναι ανάρτηση με χλευαστικό περιεχόμενο. Έκανα απλά ένα παράπονο. Δεν επενέβηκα στη διερεύνηση. Λέει ψέματα αυτός που είπε ότι η ανάρτηση ήταν στις 16 Δεκεμβρίου. Λέω η απόφαση του Ανωτάτου ακυρώνει την έρευνα η οποία διατάχθηκε από το Δικαστήριο. Δεν λέει κάτι άλλο επί της ουσίας. Δεν γνωρίζουμε ποιος χειρίζεται τον λογαριασμό parody. Δεν ήθελα να περιορίσω την ελευθερία του λόγου. Δεν είναι τόσο σημαντικό αυτό το θέμα. Επιχειρείται αποπροσανατολισμός από εντεταλμένους για τον parody λογαριασμό. Χωρίς να είμαι ο δικηγόρος του Χρύσανθου δεν μπορώ να γνωρίζω εκ μέρους του. Δεν είχα γνώση γι’ αυτό το ζήτημα. Εγώ δεν έχω θέμα να απολογηθώ για κάτι, αλλά να συμφωνήσουμε για ποιο πράγμα θ’ απολογηθώ. Εγώ δεν θεωρώ ότι έχω κάτι για το οποίο πρέπει ν’ απολογηθώ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top