ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αλέκος Κωνσταντινίδης

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αλέκος Κωνσταντινίδης

Απεβίωσε το βράδυ της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, ο δημοσιογράφος Αλέκος Κωνσταντινίδης.

Ο σπουδαίος δημοσιογράφος με καταγωγή από το Καζάφανι της Κερύνειας έφυγε σε ηλικία 90 ετών και καταλείπει την σύζυγο του Άννα και τρία παιδιά.

O Αλέκος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1930. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Κερύνειας και τη σχολή δημοσιογραφίας του Λονδίνου London School of Journalism. Εργάστηκε στη “Χαραυγή” και άλλα έντυπα του ΑΚΕΛ, όπως η “Νέα Εποχή“. 

Το 1976 ίδρυσε, μαζί με εννέα άλλους δημοσιογράφους (μεταξύ τους και ο σπουδαίος Αντώνης Φαρμακίδης) τη «Σημερινή», αναλαμβάνοντας την αρχισυνταξία της εφημερίδας. Στη «Σημερινή» καθιέρωσε την αρθρογραφική στήλη του «Τα Υπέρ και τα Κατά», την οποία κράτησε ανελλιπώς μέχρι το θάνατό του στην εφημερίδα «Αλήθεια», όπου μεταπήδησε λίγα χρόνια μετά.

Ο Αλέκος Κωνστατινίδης μετακινήθηκε στην «Αλήθεια» ύστερα από επίμονες προσπάθειες του εκδότη της, Φρίξου Κουλέρμου, το 1983. Μόλις ανέλαβε την αρχισυνταξία της «Αλήθειας» η κυκλοφορία της εφημερίδας εκτοξεύτηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Στην «Αλήθεια» παρέμεινε, πρώτα ως αρχισυντάκτης και μετέπειτα ως σύμβουλος έκδοσης (το 2006) μέχρι το θάνατό του. Μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής παρέμεινε ενεργός δημοσιογράφος. Ίσως να αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, ένας δημοσιογράφος να παραμείνει ενεργός (ως τα 91 του) για πάνω από 66 χρόνια

Λεπτομέρειες για την κηδεία του δεν έχουν ανακοινωθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top