ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Πέμπτη 18/02

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Πέμπτη 18/02

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι χώροι εστίασης την 1η Μαρτίου και να γίνουν κανονικά καρναβάλια, ο χορός προσφορών εκατομμυρίων γύρω από τα rapid test, τα νέα στεγαστικά σχέδια που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, η σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα μεταξύ άλλων της απαγόρευσης των διαδηλώσεων και ο θάνατος του βετεράνου δημοσιογράφου της εφημερίδας «Αλήθεια» Αλέκου Κωνσταντινίδη σε ηλικία 91 ετών, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Πέμπτη.

 
Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Αμφισβήτησε τους μύθους, πολέμησε το κατεστημένο» αναφέρεται στο κύριο θέμα στον θάνατο του δημοσιογράφου της εφημερίδας Αλέκου Κωνσταντινίδη σε ηλικία 91 ετών, τον οποίο χαρακτηρίζει μια από τις μεγαλύτερες μορφές της κυπριακής δημοσιογραφίας. Αλλού αναφέρεται στα νέα σχέδια και μέτρα για σημαντική ενίσχυση της αναπτυξιακής και στεγαστικής πολιτικής στις ορεινές, ακριτικές και μειονεκτικές περιοχές που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά της Κύπρου, ενώ έκλεισαν σχολεία.
 
Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Πάμε για… καρναβάλια με μάσκες και φειδώ» και γράφει ότι οι πιέσεις των επαγγελματιών αλλά και των πολιτών φαίνεται να αποδίδουν καθώς κερδίζει έδαφος η σκέψη να ανοίξουν οι χώροι εστίασης την 1η Μαρτίου και να κάνουμε κανονικά καρναβάλια αλλά με αυστηροποιημένα πρωτόκολλα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε σημερινή σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων θα συζητηθούν οι καταγγελίες και οι επικρίσεις για την ετήσια κρατική χορηγία που μοιράστηκαν τα κόμματα παραμονές εκλογών. Ακόμη, αναφέρεται σε σημερινή συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των διαταγμάτων, την βίαιη καταστολή της διαδήλωσης του περασμένου Σαββάτου αλλά και θέμα παύσης της Υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη.  
 
Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Μαύρη τρύπα εκατομμυρίων» και γράφει ότι χορός προσφορών εκατομμυρίων είναι σε εξέλιξη εδώ και τέσσερις μήνες γύρω από τα rapid test που διενεργούνται ενώ έχουν κατακυρωθεί από το Υπουργείο Υγείας προσφορές για 1.940.000 τεστ με κόστος που εκτιμάται γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Αλλού γράφει ότι οι μαθητές στα ορεινά έμειναν χθες στα σπίτια τους εξαιτίας του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης, γράφει ότι θέμα ελέγχων «μαϊμού» φορτηγών και λεωφορείων με ταχογράφους εγείρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.
 
Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το πρώτο της θέμα «Η πανδημία δεν μπορεί να αναστέλλει τη δημοκρατία» αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γράφει ότι θα θέσει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη θέμα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και η Κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να κτυπήσει τη διαδήλωση του Σαββάτου και η Αστυνομία να δείξει δημοκρατική ωριμότητα. Αλλού γράφει ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα σε σχολικές τάξεις παγάκια. Ακόμη γράφει ότι αν υλοποιηθεί η θέση του Υπουργού Παιδείας που εντάσσει τη δράση της ΚΟΕ μέσα από τον ΚΟΑ, θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά το αυτοδιοίκητο της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Παρουσιάστηκαν νέα στεγαστικά σχέδια» αναφέρεται στα νέα στεγαστικά σχέδια που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών και γράφει ότι στοχεύουν στο να συγκρατήσουν την εγκατάλειψη της υπαίθρου και επικεντρώνονται ειδικά στις ορεινές περιοχές. Σε άλλο θέμα προβάλει τα χιόνια στο Τρόοδος και αναφέρεται στην απόφαση των αρχών να κλείσουν κάποια σχολεία λόγω της κακοκαιρίας. Αλλού αναφέρεται στον θάνατο του βετεράνου δημοσιογράφου Αλέκου Κωνσταντινίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top