ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Σημαντική μείωση ενεργών φορέων κορωνοϊού στην Αγγλία

Κορωνοϊός: Σημαντική μείωση ενεργών φορέων κορωνοϊού στην Αγγλία

Σημαντική μείωση του αριθμού την ενεργών φορέων του κορωνοϊού στην Αγγλία κατά 2/3 σε έναν μήνα διαπίστωσε μία από τις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες τακτικές έρευνες που βασίζεται σε τεστ επί 85.000 εθελοντών.

Πρόκειται για την έρευνα REACT του Imperial College του Λονδίνου που βρήκε ότι στο διάστημα 4-13 Φεβρουαρίου οι ενεργοί φορείς στη χώρα ήταν ένας στους 196 κατοίκους. Η αντίστοιχη αναλογία στην έρευνα στα μέσα Ιανουαρίου ήταν ένας φορέας ανά 63 κατοίκους.

Ο διευθυντής της έρευνας καθηγητής Πολ Έλιοτ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα είναι «ενθαρρυντικά» και ότι δείχνουν πως «τα μέτρα του lockdown μειώνουν αποτελεσματικά τις λοιμώξεις». Η έρευνα δεν έχει προσμετρήσει συγκεκριμένα την επίδραση των εμβολίων.

Οι ερευνητές υπολογίζουν πως η τιμή R του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού είναι μεταξύ 0,69 και 0,76. Ο επίσημος υπολογισμός του R από την επιστημονική επιτροπή SAGE που συμβουλεύει την κυβέρνηση ήταν μεταξύ 0,7 και 0,9. Αυτός ο επίσημος υπολογισμός ανανεώνεται κάθε Παρασκευή.

Η εφημερίδα Guardian επισημαίνει ότι από την έρευνα REACT προκύπτει πως η διασπορά του ιού φαίνεται να είναι πιο μεγάλη πλέον στις ηλικίες 5-12 ετών και 18-24. Εκτιμάται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ οι υπόλοιπες ηλικίες έχουν περιορίσει τις κινήσεις τους λόγω lockdown, περίπου το 1/4 των μαθητών του δημοτικού σχολείου έχουν φυσική παρουσία στα σχολεία όλο αυτό το διάστημα ως παιδιά γονέων που ασκούν κρίσιμα επαγγέλματα.

Στο πλαίσιο των πληροφοριών που διαρρέουν αναφορικά με τα βήματα εξόδου από το lockdown που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα, η Daily Telegraph αναφέρει πως οι γονείς θα κληθούν να «εξετάζουν» τα παιδιά τους που είναι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δύο φορές την εβδομάδα για κορωνοϊό με γρήγορα τεστ πλευρικής ροής.

Με την επιστροφή στις τάξεις από τις 8 Μαρτίου, τα αρχικά γρήγορα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα γίνουν στα σχολεία υπό την εποπτεία των δασκάλων και στη συνέχεια θα γίνονται στο σπίτι.

Το Sky News επικαλείται ενδοκυβερνητικό έγγραφο που αναφέρει πως με βάση τον αρχικό σχέδιο μετά από τα σχολεία θα επιτραπεί η επιστροφή την φοιτητών στα πανεπιστήμια στα μέσα Απριλίου, μαζί με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων που δεν πωλούν αναγκαία είδη. Στο τέλος Απριλίου προβλέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, των ξενοδοχείων και των κέντρων αναψυχής και άθλησης. Κινηματογράφοι, θέατρα και γήπεδα θα ανοίξουν για το κοινό το Μάιο, με βάση αυτό το έγγραφο, το οποίο η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top