ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητές παγώνουν - Πόρτες ανοιχτές, τάξεις χωρίς θέρμανση - Οι οδηγίες του Υπουργείου και οι καταγγελίες

Μαθητές παγώνουν - Πόρτες ανοιχτές, τάξεις χωρίς θέρμανση - Οι οδηγίες του Υπουργείου και οι καταγγελίες

Με ανακοίνωση του ο Χρίστος Χριστοφίδης, Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, απο την Τετάρτη αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετές μητέρες και γονιούς. Απο την άλλη το Υπουργείο Παιδείας με δική του ανακοίνωση αναφέρθηκε στις οδηγίες που δίνονται στα σχολεία για τις κρύες μέρες.

Οι χειμωνιατικές κλιματολογικές συνθήκες και το ψύχος , επηρεάζουν αρκετά την διεξαγωγή των μαθημάτων στα σχολεία , καθώς οπως ισχυρίζεται ο κ.Χριστοφίδης γονείς καταγγέλουν ότι τα παιδια τους κρυώνουν, καθώς λόγω της πανδημίας και του πρωτοκόλλου οι πόρτες και τα παράθυρα στις τάξεις πρέπει να παραμένουν ανοικτά κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αποτέλεσμα τα παιδιά να κρυώνουν ή και να αρρωστούν αφού σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αρκετές τάξεις δε διαθέτουν καν θέρμανση.

Ο Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, κ.Χριστοφίδης έκανε γνωστές τις καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του μέσω ανοίνωσης .

Αυτουσια η ανακοίνωση

Από το πρωί σήμερα γινόμαστε δέχτες πολλών παραπόνων αλλά και αγανάκτησης από γονείς και εκπαιδευτικούς για τη κατάσταση στα σχολεία μας με τις συνθήκες ψύχους που επικρατούν σε όλο το νησί και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές. Όπως είναι γνωστό με βάση τα πρωτόκολλα οι πόρτες και τα παράθυρα στις τάξεις πρέπει να παραμένουν ανοικτά κατά τη διάρκεια του μαθήματος ενώ σημειώνουμε ότι αρκετές τάξεις δε διαθέτουν καν θέρμανση. Το θέμα αυτό απασχόλησε το δημόσιο διάλογο από την αρχή της χρονιάς χωρίς προφανώς το θέμα να έχει επιλυθεί.

Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον Υπουργό Παιδείας στον οποίο εκθέσαμε την κατάσταση, το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να είναι ενήμερο και όπως έχουμε ενημερωθεί θα ληφθούν κάποια άμεσα μέτρα.

Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την απαρέσκεια μας για το γεγονός ότι ενώ όλα τα δεδομένα ήταν γνωστά δεν έγιναν προληπτικές κινήσεις, δεν λήφθηκαν έγκαιρα αποφάσεις και για ακόμα μια φορά τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Παρόλα αυτά το επείγον αυτή τη στιγμή είναι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.

Οι οδηγίες του Υπουργειου Παιδείας

Απο την άλλη την ίδια μέρα το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ποιες οδηγίες υπάρχουν για τις κρύες μέρες στα σχολεία:

"Υπενθυμίζεται ότι η γενική οδηγία που ισχύει μετά από αναθεώρηση του
Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τους χειμερινούς μήνες, είναι ότι εφόσον χρειάζεται
να λειτουργεί και λειτουργεί η θέρμανση σε σχολεία, αντί παράθυρα και πόρτες να
παραμένουν ανοικτά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αυτά να ανοίγουν για λίγο
περιοδικά, στη διάρκεια των διαλειμμάτων, προκειμένου να εξασφαλίζεται
εξαερισμός, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν σε κάθε σχολείο. Εξάλλου,
όπως διευκρινίστηκε από την αρχή της σχολικής χρονιάς η θέρμανση μπορεί να
τίθεται σε λειτουργία μια ώρα πριν την έναρξη των μαθημάτων."

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στην περίπτωση που υπάρχουν τάξεις χωρίς θέρμανση , το Υπουργείο Παιδείας ξεκαθάριζει ότι είναι θέμα των σχολικών εφορειών , οι οποίες θα πρέπει να αναλάβουν την διευθέτηση του. Να σημειωθεί ότι οι σχολικές εφορείες είναι υπεύθυνες και για την τήρηση των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας αλλά και για το πως θα διαχειριστούν τα κονδύλια που λαμβάνουν απο το κράτος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top